"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz Şehitlerine olan borcumuz ‘adaletle’ ödenir

17 Temmuz 2017, Pazartesi
İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) da 15 Temmuz darbesinin girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, “Darbe püskürten Türkiye halkı, bu darbeyle ilgisi olanların yargılanması ve cezalandırılmasını beklemeye başladı. (...) FETÖ yapılanması ile ilgili OHAL kapsamında KHK’lar ile gerçekleşen idari tasarruflarda yapılan yanlışlar, oluşturulan haksızlıklar ve bu süreçte mağdur olduğunu iddia edenler için itiraz mekanizmalarının olmaması, olanların işletilememesi gibi birçok ihlâl oluşturmaya devam ediyor. İHAK olarak 15 Temmuz Darbe Girişiminde rolü olan, hassaten tanklarla bomba ve silahlarla sivil insanların hayatına kıyanların hak ettikleri cezayı ivedilikle çekmeleri, yargı süreçlerinin hızlı ve adil yargılanma kurallarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve adaletin yerini bulması beklentisi içerisindeyiz. (...)”

Allah zulme razı olmaz

“Ne olursa olsun 15 Temmuz sonrası tüm idarî, siyasî ve yargısal süreçlerde hiç kimseye haksızlık yapmayacak şekilde “adaletin tesisi”ne gayret etmek en başta 15 Temmuz şehitlerine olan borcumuzdur” denilen açıklama şöyle devam etti; “Bu nedenle tüm ilgili ve yetkilileri, darbeye teşebbüs eden, halka silâh sıkan FETÖ mensubu veya değil tüm sorumluları hızlıca yargılamaya, bu yargılamalar sonucunda, FETÖ yapılanmasıyla ilgisi olmadığı iddiasındaki kişileri de ayıklayarak, sosyal hayatlarına dönmelerine yardımcı olmaya çağırıyoruz. Bu çağrı cevap bulursa, Türkiye bağımsızlığını, özgürlüğünü ve adalet mekanizmasını güçlendirmiş bir ülke olacaktır. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı sokağa çıkan bizler ve herkes Allah’ın razı olmadığına Allah için itiraz etmek üzere sokaklardaydık. Ve yine biliyoruz ki, Allah’ın razı olmadığı ‘ZULÜM’, razı olduğu ise ‘ADALET’tir.”

Etiketler: 15 temmuz, adalet
Okunma Sayısı: 1333
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı