"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz'un Faslı şehidi Merroune ile ilgili yeni gelişme

02 Haziran 2017, Cuma 16:01
15 Temmuz'daki darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Faslı Jadoid Merroune'nin, Türk vatandaşlığına geçirilmesine yönelik işlemler başlatıldı.

Merroune'nin Fas'ta bulunan ailesi böylelikle şehit yakınlarına sağlanan tüm haklardan yararlanabilecek.

İstanbul'da turist rehberliği yapan 32 yaşındaki Faslı Merroune, 15 Temmuz gecesi Taksim Harbiye'deki TRT binasının önünde bulunan tanklara engel olmak isterken, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu vefat etti.

Türk vatandaşlığına geçirilecek

İlgili kurumlarca yürütülen incelemelerde, Merroune'nin "15 Temmuz şehidi" olduğu kesinleşirken, şehidin Türk vatandaşı olmaması sebebiyle tüm şehitlik haklarından yararlanamamasının önündeki engelleri kaldırmak üzere de önemli bir adım atıldı. Şehidin Türk vatandaşlığına geçirilmesine yönelik gerekli işlemler başlatıldı.

Merroune, Türk vatandaşlığına geçirildiğinde Fas'ta bulunan ailesine de şehit yakınlarına sağlanan tüm haklar verilecek. Ailenin özellikle istihdam gibi hakları alabilmesi için Türkiye'ye gelerek, Türk vatandaşlığını alması gerekecek.

Öte yandan şehit Merroune'nin ailesine, Türk vatandaşı olma koşulu bulunmaması sebebiyle, şehit yakınlarına verilen maaşın bağlandığı öğrenildi.

Fas'ta evli olduğu öğrenilen Merroune, birkaç ay sonra dünyaya gelecek çocuğunu göremeden şehit olmuştu.

AA

Etiketler: 15 temmuz, şehit, fas
Okunma Sayısı: 2478
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı