"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubatçıları bile solladılar

03 Mayıs 2015, Pazar
Mani̇sa Emni̇yet Müdürü’nden sonra dün de bi̇r yazar, “MGK kararını ve kırmızı ki̇tap”i gerekçe göstererek, bi̇r medya kuruluşuna el konulması çağrısı yaptı.

17-25 Aralık soruşturmalarının ardından başlatılan operasyonlarla emniyette pekçok polis ve emniyet müdürü başka illere sürülürken, bazı memurlar da memuriyetten atıldılar. Operasyonları yapan emniyet müdürleri ve polisler hapse konuldu. Birçok şirket devlet tarafından inceleme altına alınarak, baskıya maruz kaldı. Gazeteciler ve medya yöneticilerinden de gözaltına alınıp, tutuklanarak hapse atılanlar oldu.

Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından bir cemaate mensup olanlar hergün çeşitli vesilelerle mahkemece verilmiş bir karar olmamasına rağmen suçlu gibi gösterildi. En sonunda da hukuka tamamen aykırı bir şekilde MGK toplantısında alınan bir kararla, PKK ile birlikte mücadele edilmesi gereken bir terör örgütü gibi görülerek “Kırmızı Kitap”a konuldu. Bu süreçte, Manisa Emniyet Müdürü Erdal Ceren, burs ve kurban yardımı yapanları ‘teröre yardım’la suçlayarak Manisa’da eğitim derneklerini bastı. Son olarak da, MGK kararlarını ve Kırmızı Kitabı gerekçe gösteren Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Samanyolu Yayın Grubu, Bugün TV, Zaman ve Bugün gazetelerine el konulması çağrısında bulundu.

Küçük, “Paralel medyaya nasıl el konulacak” başlıklı yazısında, şunları yazdı: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye’nin 1 numaralı düşmanı olan paralel yapıya “Fethullahçı Terör Örgütü” adını verdi. Terör örgütünün medyası olmayacağı için bu konuda artık gereken yapılmalı. Herhangi bir yasal boşluk bulunmuyor. 2 Şubat 2013 tarihinde biraz da ABD’nin bastırmasıyla bir kanun geçti. 6415 sayılı “Terörizmin Finansmanı Hakkında Kanun” akılda kalan birçok soruyu cevaplandırıyor.

Dört bölümden oluşan bu yasanın ikinci bölümü terörizmin finansman suçunun tanımını yapıyor. Üçüncü bölüm ise malvarlığının dondurulmasının nasıl olacağını anlatıyor. Samanyolu haber, Bugün TV, Zaman, Bugün gazetesi hemen her gün seçilmiş meşru hükümet ve kişilere ekran ve gazetelerinden küfür ediyor. Yetmiyor bu mecralardan Fethullahçı Terör Örgütü’nün propagandası yapılıyor. Yalan haberlerin en alası buradan yapılıyor.

Bu terör örgütünün bir ayağı yurtdışında. 7 Şubat hadisesinden bu yana başta İsrail olmak üzere ilişkileri var. Dünyanın birçok yerinde şirketleri olan bu yapı Türkiye Cumhuriyeti devletinin en büyük düşmanı. Batılılar bu duruma “clear and present danger (açık ve net tehlike)” diyorlar. O zaman bürokrasinin hemen harekete geçip FETÖ’nün medyasına el koyması ve finansmanını kesmesi lazım. Dondurulmasına veya el konulmasına karar verilen malvarlığının yönetimi, ilgili gerçek veya tüzel kişiye bırakılmakta ancak burada esas yetkili MASAK’tır. Tabii bu yasanın yurtdışı ayağında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararlarının önemini de unutmamak lazım. Uluslararası standartlara göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararlarının, terörü finanse eden fon veya diğer malvarlıklarının kaçırılmasının ya da elden çıkarılmasının önlenmesi amacıyla gecikmeksizin uygulanması gerekmektedir. Elbette Anayasanın 35. maddesinde herkesin mülkiyet hakkına sahip olduğu, ancak bu hakkın kamu yararı amacıyla kanunla sınırlanabileceği düzenlenmiştir. Buna göre, idare tarafından kamu yararı bulunduğu durumlarda mülkiyet hakkına kanunla yapılan sınırlamalar meşru görülmektedir. Nitekim, değişik kanunlarda idareye mülkiyet hakkını sınırlandırma yetkisi veren düzenlemeler yer almaktadır.

Yasalar bu kadar açık. Beklemeye gerek yok. Fethullahçı Terör Örgütü’nün başta medyası olmak üzere mallarına el koymanın yasal zemini vardır. ABD için Taliban, El-Kaide ya da DAEŞ neyse, bizim için FETÖ odur. Zaten er ya da geç bu olacaktır. Çünkü terör örgütlerinin medyası, şirketleri olamaz. 1992’de ABD devleti Miami’de uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın 112 şirketine bir gecede el konulmuştu. Paralel çete ve onun sözcülerinin ağlamasına gerek yok. Olacak ve olması gereken budur.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2648
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • SEZER

    4.5.2015 12:11:47

    bu adamlar oyları düştükçe sağa sola saldırıyorlar, saldırdıkça da oyları düşüyor bırakınız saldırsınlar en sonunda etraflarında kimseler kalmayacak kendi kendilerine saldıracaklar kimse bu adamlara kızmasın hatta hallerine acısın çünkü bu gözü dönmüşlük ancak acınacak bir insanda bulunur

  • Garib Doğu

    4.5.2015 08:54:43

    Milleti tehdit ve korkutmalar kimseye fayda vermez.Bilakis kin ve adavete sebep olur.Millet ile devletin arasını açar.Düşmanlıklar üretir.Huzuru bozar anarşiye yol açar.Kimsenin buna hakkı yoktur.Her şey meşru dairede,yasalar çerçevesinde halledilmelidir.Sanık suçu sabit olana kadar masumdur.Bu genel bir kaidedir.Suç sabit olana kadar kimse kimseye haksızlık,zülum yapmamalıdır.Suç belgelendiğinde de gözünün yaşına bakmadan gerekli ceza verilmelidir.Temennimiz ülkeye sağduyu ve hukukun hakim olmasıdır.Cenab-ı Hak milletimizi, ülkemizi maddi,manevi bela ve musibetlerden muhafaza etsin...

  • TOYGAR

    3.5.2015 09:10:57

    Böylesi yazıları yazan kimselerin varlığına ne şimdi ne de eskiden rastlamamıştık. Gözleri, kulakları, kalpleri kapalı ve mühürlü olanları anlamak da mümkün görünmüyor. Ne günlere kaldık Allah'ım! SEN HALİMİZE BAK N'OLURSUN YÂ RABBİ! KURTAR BİZİ BU FELAKETTEN! AMİİİİİN!!!!!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı