"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 eski bakanın Yüce Divan oylaması yarın yapılacak

04 Ocak 2015, Pazar 15:42
Meclis Soruşturma Komisyonu, dört eski bakan hakkındaki nihai kararını vermek için yarın toplanıyor.

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi yarın oylanacak.

Toplantıda Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ile  Erdoğan Bayraktar hakkında Yüce Divan oylaması ayrı ayrı yapılacak.

Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) beş üyenin görev yaptığı komisyonda, eski bakanlar için yapılacak Yüce Divan oylamalarının sonucunu Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) dokuz üyenin tavrı belirleyecek.

Komisyon, raporunu Meclis Başkanlığına verdiği tarihten itibaren 10 gün içinde hakkında soruşturma açılması istenen bakana gönderecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerine dağıtacak. Rapor, üyelere dağıtımından itibaren 10 gün içinde görüşülecek.

Görüşmeler tamamlandıktan sonra komisyon raporu Meclis Genel Kurulu’nda gizli oyla karara bağlanacak.

Yüce Divan’a sevk kararı ancak üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınacak. Yüce Divan’a sevk kararı alınırsa dosya, en geç 7 gün içinde Meclis Başkanlığı tarafından dizi pusulasına bağlanarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilecek.

22 Aralık’ta yapılması gereken oylama 5 Ocak’a ertelenmişti. Erteleme kararına yeni raporun yazılacak olması gerekçe gösterilmişti.

Okunma Sayısı: 1426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı