"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

61. gününde Genelkurmay'dan 'Fırat Kalkanı' açıklaması

23 Ekim 2016, Pazar 14:24
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 61'inci gününde IŞİD'in 13, PKK/PYD'nin de 51 hedefi karadan ve havadan imha edildi.

Harekatta 11 IŞİD'li, 3 de PKK/PYD'li terörist etkisiz hale getirilirken, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da 4 askeri yaşamını yitirdi, 20'si de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 61'inci gününde IŞİD'in 13, PKK/PYD'nin ise 51 hedefinin, karadan ve havadan bombalanarak imha edildiğini açıkladı. IŞİD'li 11, PKK/PYD'li ise 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, ÖSO'nun da 4 askerinin yaşamını yitirdiği, 20'sinin de yaralandığı harekatta 40 el yapımı patlayıcı da kontrollü olarak imha edildi. Ayrıca IŞİD'e ait bir top da imha edildi. Harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgiler verildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu'nun, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare Güneyinde yer alan 3 meskun mahal Şey İsa, Harbul ve Maarrat Umm Hawsh'in terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenmesine yönelik harekat devam etmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 muhalif şehit olmuş ve 20 muhalif yaralanmıştır. 3 PYD/PKK unsuru muhaliflerce etkisiz hale getirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık 1265 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 8 terör örgütü DEAŞ hedefine ve 51 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Cubban güneyi ve Burj’da bulunan 4 hedefe 4 bomba atılmış, DEAŞ unsurlarınca savunma mevzi olarak kullanılan 4 bina imha edilmiş ve 11 DEAŞ unsuru etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Kar Kalbayn'da tespit edilen, DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 1 top imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 40 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1299 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

DHA

Okunma Sayısı: 1414
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı