"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

7 üniversiteden ortak sempozyum

20 Ekim 2014, Pazartesi 13:42
Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile bölgede yer alan 7 üniversite "II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyum" düzenleyecek. Sempozyum, 23-24 Ekim 2014 arasında Niğde'de düzenleniyor.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU ve Niğde Üniversitesi Rektörü

UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Adnan GÖRÜR imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Üniversiteler, bilgi üretiminin merkezinde yer alan ve toplumsal dinamikleri harekete geçiren itici güç niteliğindeki kurumlardır. Bu boyutuyla toplumsal kalkınmanın ve ülke gelişiminin gerçekleşmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Ekonomiden iletişime, ticaretten eğitime kadar her alanda sınırların kalktığı ve küreselleşmenin tüm yaşantımızı kuşattığı günümüzde, disiplinler arası işbirliği büyük önem kazanmıştır. Bu doğrultuda üniversiteler, gerçekleştirecekleri işbirliği ve ortaklıklar aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine öncülük ve kılavuzluk yaparak toplumsal ilişkilerin güçlenmesine ve ülke kalkınmasına katkı sağlamalıdır. Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile bölgede yer alan 7 üniversitenin ortaklığıyla “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği” 1 Ocak 2013 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ile bölgedeki üniversiteler arasında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde akademik ve idari işbirliği yapmak, üniversite-sanayi-kamu etkileşimini ve üniversite-kent bütünleşmesini ileri düzeye taşımak, bu yolla ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyum’unda uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması amaçlanmaktadır. Niğde Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı, 23-24 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyuma alanınızdaki birikiminiz ve tecrübenizle katılmanızdan onur duyacağımızı belirtir yapacağınız değerli katkılar için şimdiden teşekkür ederiz." 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı