"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aile hekimlerinin protestoları sürüyor

13 Aralık 2014, Cumartesi 16:28
Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimlerinin nöbet tutmasına ilişkin çıkarılan genelge, Ankara'da protesto edildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Konfederasyonu (AHEF) ve Türk Sağlık Sen tarafından yapılan eylemde, genelgeyle aile hekimliği çalışanlarına toplum sağlığı merkezi ve acil servislerde nöbet mecburiyetin getirilmesine tepki gösterildi.

Çeşitli illerden Aile Hekimleri derneklerinin katıldığı eylemde "Artık yeter", "Aile hekimliğine dokunma", "Hekimiz, köle değil", "Bu nöbet de tutulmayacak", "Mobbing değil, kanun istiyoruz", "Nöbet ettiniz, canımızdan ettiniz" ve "Bu ne biçim sağlık sistemi" gibi dövizler taşındı. AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girginer, yaptığı konuşmada, "Sözleşmelerimizin feshiyle ceza puanlarını istemiyoruz. Diğer meslek grupları gibi bıraksınlar, kendi işimizi yapalım." dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, iş bırakma eylemine katılanlar için, "Yüzde 1 bile değil." şeklinde açıklama yaptığını aktaran Girginer, "Asıl cevabı dün vatandaşlarımız verdi bakana. Ülke genelinde aile hekimlerine sahip çıkmakla ilgili iş bırakma eylemine katılım yüzde 90'dı. Yandaş medya ne yaptı? Vatandaşları kışkırtarak mağdur olduğunu söyletti. Bütün illerde vatandaşlar, 'Ben bilmiyordum, pazartesi gelirim.' deyip ayrıldılar. Cuma günkü poliklinik sayılarını karşılaştırsın, baksın yüzde 90 mıymışız, yüzde 1 miymişiz." diye konuştu.

Bir göstericinin giydiği süpermen kıyafeti dikkat çekti.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, "Bugün aile hekimliklerinin yükümlülüklerini alt alta yazınca 200'ü buluyor. Bunu yapabilmek için süper kahraman olmak gerekiyor ama bakanlık meseleye şaşı bakmaya, yalanına yalan katmaya devam ediyor. Sözleşme imzalatıyor, sözleşmenin hükümlerine uymuyor. Nöbet olmayacak dediler, bu hafta bir genelge çıkarıp nöbeti getirdiler." dedi.

Eylem sırasında Süpermen kıyafeti ve doktor önlüğü giymiş, üzerine temsili olarak ağırlıklar asılmış bir kişi de kısa bir konuşma yaptı. Bakan Müzezzinoğlu'nun istifaya çağrıldığı eylemin sonunda, yüzlerce balon gökyüzüne salındı.

Etiketler: aile hekimi, nöbet, protesto
Okunma Sayısı: 1610
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı