"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'nın kararına büyük tepki

02 Haziran 2016, Perşembe 21:23
Almanya ve Türkiye'den çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınayan mesajlar paylaştı.

Sosyal medya kullanıcıları, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını mesajlarıyla kınadı.

Mesajlarda kullanılan etiketler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girdi.

Çok sayıda mesajın dünyanın çeşitli yerlerinden paylaşılmasıyla "#ErmeniyiBırakSolingeneBak" ve "#Almanya" etiketleri Twitter'da dünya gündeminde yer aldı. "Ermeniyi Bırak Solingene Bak" ve "Soykırım Yalanına DUR de" benzeri etiketler Twitter’ın en çok konuşulanlar listesinin Türkiye, Almanya ve dünya sıralamasında uzun süre yerini korudu.

Almanya'da ve Türkiye'de yaşayan sosyal medya kullanıcıları, "soykırım" kelimesinin Almanlar yüzünden dünya literatürüne girdiğini ifade eden ve Türklerin "soykırım" yapmakla suçlanmasını kınayan mesajlar paylaştı.

Paylaşımlarda "Tarih parlamentolarda yazılmaz, sözde soykırım iddialarını gündem yapmakla yalanlar gerçek olmaz." ifadesi göze çarptı.

Mesajlarda ayrıca son yıllarda dünyanın çeşitli yerlerindeki olaylar da anımsatılarak, "Soykırım arayanlar Suriye'ye, Karabağ'a, Gazze'ye, Doğu Türkistan'a, Myanmar'a, Bosna'ya baksın." denildi.

AA

Okunma Sayısı: 2195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • M. Hasim Sözgen

    3.6.2016 00:53:00

    Bu "Tasari" yi Alman Parlamentosu kabul etti. Danisikli dögüs kabilinden oylamaya Basbakan Merkel, SPD Baskani ve Basbakan yardimcisi ve Disisleri Bakani katilmadilar. Söylentilere göre dünaksam ki toplantilarinda kararlarini vermisler. Tasarinin kabul edilmesinin tek sebebi Sayin Cumhurbaskanimiz Erdogan´a muhalefet gibi görünsede, esas sebeb Türk ve Müslüman olmamizdir. Burada yasayan Türkler olarak bizim tek yapabilecegimiz sey ise önümüzdeki secimlerde Avrupalinin korkulu rüyasi olan Milliyetciligine destek olmaktir. Mesela bu Almanyada AfD Partisine(Almanyada Türkün ve Islamin en büyük düsmani olmasina ragmen) destek vermektir. Almanyanin burnunu yere sürmek ne Berlinde gösteri yapmak, ne cesitli beyanlarla bu oylamanin Türk-Alman dostlugunu kötüye götürecegi cihetinde beyanatlar vermek, nede Cem Özdemire küfür etmekle olmaz. Sizlerinde gazeteci olarak bu isi, 2017 Almanya genel secimlerine kadar devamli olarak, küfürsüz, vatandasa empoze etmeniz gerekmektedir. Saygilar

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı