"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amaç asla ve kat’a demokrasi değil

01 Mart 2017, Çarşamba
Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Sami Selçuk, Türkiye’de halk oylamasına sunulan taslak, başkanlık sistemlerinden esinlenmiş göründüğünü belirterek, “Ama asla ve kata demokrasiyi amaçlamıyor. Hukuku egemen ve üstün kılmıyor. İktidar parçalanmıyor, tek elde toplanıyor; dolayısıyla özgürlük getirmiyor, baskının yolunu döşüyor. Sistemi savunanlar da esasen bunu itiraf ediyorlar” diye yazdı.

Gelinen noktayı ‘belirsizlik’ olarak tanımlayan Selçuk şu tesbitlerde bulundu, “Anayasa hukukçusu değilim. Ama anayasa hukuku uzmanlarına soruyorum: ‘Dünyada hazırlanan taslağa göre bir sistem ya da benzeri var mı?’ ‘Yok’ diye yanıt veriyorlar ve ekliyorlar: ‘Benzeri de yok! Evet, kendinden menkul bu düzenlemenin bir adı yok, belirsiz.”

Etiketler: sami selçuk
Okunma Sayısı: 4181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    1.3.2017 18:19:18

    Ne demokrasisi ne gezer? Türkiye de tek Demokrasi taraftari kitle var onlar da Demokrat Partisini destekliyor.

  • Hayati Binler

    1.3.2017 14:37:33

    Rey-i vahidi güçlendiren, memleket hayrına değil bir kişinin yahut birilerinin hayrına bir düzenleme. Bu aziz memleket bunları haketmiyor. Ancak ne çare ki, vatandaşın kendi mevzusuyla ilgilenmesi gerekiyor. Ayrıştırılan, kutuplaştırılan, ötekileştirilen bir vaziyetle karşı karşıyayız. "Haliniz ne ise layıkınız odur." ve "Nasılsanız öyle idare edilirsiniz." hakikatleri tahakkuk ediyor. Öyleyse düzelmeye kendimizden başlamalıyız.

  • alim bal

    1.3.2017 09:47:45

    18 yaşında milletvekii olacakmıs .halkın cocugumu olacak yoksa godamanların mı 300 milyonluk amerikanın 435 milletvekili var.bizde 600 olacak 200 trilyon daha çöpe. senin atadığın hakim seni yargılayacak.... güldürmeyin adamı istikrar gelecek terör bitecek ->şimdi her şey elinde yap o zaman...

  • Avukat İrfan Kurt

    1.3.2017 00:44:16

    "İktidar parçalanmıyor birleşiyor," diyorsunuz ya Sami Selçuk. Adı üstünde iktidar bu güçlü olursa İKTİDAR MUKTEDİR OLUR. Acaba birleşmemiş parçalanmış bir iktidar ile neye muktedir olacağız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı