"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AP Genel Sekreteri Türkiye'yi uyardı

22 Ocak 2019, Salı 20:26
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Türkiye’deki insan hakları alanındaki gelişmeleri endişe ile izlediklerini belirterek, Türkiye’de yargı sisteminin sınavdan geçtiğini söyledi.

Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurul oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’deki son gelişmelere de değindi.

Türkiye’de önemli sayıda gazeteci, siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisinin yargılandığını ve cezaevinde olduğunu kaydeden Jagland, “Türkiye’de yargının rolü ve bu yüzden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sistemi de sınavdan geçiyor." ifadesini kullandı.

AİHM'e binlerce başvuru gelebilir

Türkiye’de yargının gecikmeden kararlar vermesi gerektiğine işaret eden Jagland, aksi takdirde yüzlerce hatta binlerce davanın Strasbourg Mahkemesi’ne gidebileceği uyarısında bulundu.

AKPM’nin perşembe günü yapacağı genel kurul toplantıları sırasında “Türkiye’de muhalefetteki siyasetçilerin kötüleşen durumu” konulu bir oturum düzenlenecek. Bu oturumun ardından siyasi gruplar tarafından ortak hazırlanan tavsiye karar tasarısı oylanacak.

 

Euronews Türkçe

Etiketler: AP, Genel Sekreter, Türkiye
Okunma Sayısı: 3503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı