"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Artık sıcak bir evi olacak

07 Aralık 2015, Pazartesi 12:01
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde harabe bir evde tek başına yaşayan 70 yaşındaki Bedevi Çelik'in artık sıcak bir evi olacak.

Doğubayazıt Belediye Başkanvekili DBP'li Mustafa Ergül'den yeni bir ev müjdesi alan Bedevi Nine, gözyaşlarını tutamadı.

Hiç evlenmeyen Bedevi Çelik, kardeşleri de evlenip gidince babadan kalan kerpiç evde yalnız kaldı. Evin oturulamayacak durumda olması nedeniyle Kaymakamlık tarafından evin bahçesine kurulan çadıra yerleşti. Kaymakamlığın ve komşularının yardımıyla yaşamını sürdüren Bedevi Nine, havaların sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi üzerine kerpiç evine döndü.

Yaşamının haber yapılması üzerine Doğubayazıt Belediyesi ve yardımseverler harekete geçti. Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Mustafa Ergül ile Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Erişik, yaşlı kadını evinde ziyaret ederek kendisine gıda yardımında bulundu. Bedevi Çelik'in isteği üzerine Belediye Başkan vekili Mustafa Ergül, evin bahçesine yeni bir ev yaptırılacağının sözünü verdi. 

'SICAK SUYU OLSUN'

Verilen söz üzerine gözyaşlarını tutamayan Bedevi Çelik, şunları söyledi:

"Bu bahçede doğdum, bu bahçede ölmek istiyorum. Yıllarca hep yağmurda bacası damlamayan, soğuk rüzgarı içeri almayan bir evimin olmasını istedim. Devlet defalarca beni yaşlı bakım yurtlarına götürmek istedi, ama kabul etmedim. Benim tek isteğim bana küçük ve sıcak bir ev yapsınlar. Özellikle sıcak suyu olsun ki abdest alırken üşümeyeyim." 

SIRRI SAKIK: ARTIK KİMSESİZ DEĞİL

Bedevi Çelik haberi üzerine Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık da Twitter hesabından Bedevi Çelik'in yalnız olmadığını, kendisine sahip çıkacaklarını belirtti. Sakık, "Doğubayazıt'taki 70 yaşındaki Bedevi Çelik annemizin dramından henüz haberim oldu. Kimsenin endişesi olmasın. Bedevi annemiz artık kimsesiz değil" dedi.

DHA

Etiketler: ağrı, doğubayazıt
Okunma Sayısı: 1967
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı