"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baransu tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

02 Mart 2015, Pazartesi 10:55
Gazeteci Mehmet Baransu, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Balyoz’da kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gazeteci Mehmet Baransu, örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etmek, açıklamak ve yok etmek suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcının Baransu’nun ifadesini almadan tutuklanmasını istediği belirtildi. 

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Baransu emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Baransu’ya emniyette Karargah kitabı ve Balyoz belgeleriyle ilgili 28 soru sorulduğu kaydedildi.

Baransu’nun avukatı Ahmet Emre Bayrak, savcının kendileriyle muhatap dahi olmadığını, müvekkilinin ifadesini almadan tutuklamaya sevk ettiğini belirtti. Bayrak, Baransu’nun örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etmek, açıklamak ve yok etmekle suçlandığını ifade etti. 

Baransu, nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkacak.

Okunma Sayısı: 1338
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı