"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın özgürlüğünde kırmızı alarm: Yayın yasakları artıyor!

03 Temmuz 2016, Pazar
Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hazırladığı Avrupa Birliği’ne Giriş Sürecinde Türkiye’de Yayınlama Özgürlüğü Raporu’ndan elde edilen verilere göre “Türkiye’de yayın yasakları artıyor.”

Türkiye Yayıncılar Birliği adına Tora Pekin’in hazırladığı Avrupa Birliği’ne Giriş Sürecinde Türkiye’de Yayınlama Özgürlüğü Raporu yayınlandı. Rapora göre 2015’te internet kanununda yapılan özgürlükleri kısıtlayıcı değişikliklerin etkisi açıkça görülmeye başlandı. Yapılan açıklamaya göre: “İnternet ve sosyal medya üzerindeki erişim engellemeleri, içerik kaldırma kararları, soruşturma ve dâvâlar yoluyla eleştirel görüşlerin paylaşımının engellenmesi uygulamaları sürdü. Daha önce erişime engellenmiş ve AYM kararıyla yeniden açılmış olan Twitter, 2015’in temmuz ayında bir gün süreyle kapatıldı”  

İstanbul – Yeni Asya 

Yasaklar kimi koruyor?

Yayın yasaklarının toplumda tepkiye sebep olduğunun vurgulandığı raporda, “Yayın yasağı kararları yoluyla medya ve internet sansürleri geçtiğimiz dönemde de sürdü. Toplumda tepki uyandıran hemen her olayla ilgili mahkemeler hızla yayın yasakları getiriyor, adeta toplumu ilgilendiren hiçbir konu toplum önünde tartışılamaz, soruşturma süreçleri takip edilemez hale geldi. Bu yasakların gerçekten mağdurları mı yoksa suçluları mı koruduğu, gizliliğin soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini mi sağladığı yoksa toplumun gerçekleri öğrenmesine engel mi oluşturduğu ciddî bir tartışma konusu” açıklamasında bulunuldu. 

AİHM Türkiye’yi mahkûm etti

AİHM Youtube sansürü için Türkiye’yi mahkûm ettiğini de hatırlatan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin yetkilileri, “Serkan Cengiz, Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak’ın 2008 ve 2010’da Youtube’a erişimin yasaklanmasıyla ilgili AİHM’ye yaptıkları başvuru 1 Aralık 2015 tarihli kararla sonuçlandırılarak Türkiye mahkûm edildi. Tüm vatandaşların ifade özgürlüğü ve bilgi edinme hakkının kısıtlandığına hükmeden mahkeme bu kararıyla her bir kullanıcının erişim engellerine karşı başvuruda bulunabilmesinin yolunu açmış oldu” değerlendirmesinde bulunuldu. 

 

Okunma Sayısı: 1681
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı