"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman, hatıralarla anıldı

01 Nisan 2015, Çarşamba
Yeni Asya Vakfı Şirinevler Hizmet Merkezinde düzenlenen bir toplantıyla, Bediüzzaman Said Nursî rahmetle yad edildi.

Üstad Bediüzzaman hayattayken onu ziyaret eden emekli pilot Ali Demirel, Osman Yüksel Serdengeçti’nin Tarihçe-i Hayat’ta yer alan “Said Nur ve Talebeleri” başlıklı tahlilini okuduktan sonra hatıralarını dâvetlilerle paylaştı. 

Hava kuvvetlerinde çalışırken çeşitli illere tayin edildiğini hatırlatan ‘Son Şahit’lerden Ali Demirel, “Uçuşlarımız esnasında Risaleleri de taşırdık. Şikâyet edenler de oldu, ama arkadaşlarımızın lehimizdeki şahitliği sebebiyle bir sıkıntı çekmedik” dedi.

Bediüzzaman’ı Eskişehir ve İstanbul’da ziyaret ettiğini anlatan emekli hava pilotu Ali Demirel, “Bir defasında İstanbul’a gelirken uçağımız aşırı yük sebebiyle Ataköy civarında düştü. Uçak parçalandı, ama bize bir şey olmadı. Sonradan bel ağrım başladı. İstanbul’daki doktorlar beni Eskişehir’e havale etti. Eskişehir’e gitmişken Üstadı ziyaret etmek istedik. Resmî kıyafetimizle Üstadın arabasının önüne geçtik. Üstad, Eskişehir’e geliş sebebimi sordu. ‘Belimdeki ağrı sebebiyle doktora geldim’ dedim. Bunun üzerine, ‘Hiçbir şeyin yok. İşinin başına dön’ dedi. Allah’a şükür, o günden bugüne kadar belimden dolayı bir sıkıntı çekmedim, hâlâ ayaktayım” dedi.

Şirinevler’de programın sunuculuğunu Münir Şahin Ağaryılmaz yaparken, Mesut Köseoğlu da Risale-i Nur’u ve Üstad Bediüzzaman’ı anlatan şiirler okudu.

Mücahit Çakır / İstanbul

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1974
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı