"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BM, PKK'nın terör eylemlerini kınadı

28 Temmuz 2015, Salı 21:20
Birleşmiş Milletler (BM), terör örgütü PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin düzenlediği terör eylemlerini kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin, PKK'nın terör eylemleri karşısında BM Genel Sekreteri'nin tutumunu ve terör eylemlerini kınayıp kınamadıklarını sorması üzerine, "Dün Genel Sekreter Ban, terör saldırıları nedeniyle Türkiye hükümeti ve halkına taziyelerini iletti. Tabii ki biz tüm terör saldırılarını kınıyoruz ve bunu sürdüreceğiz" dedi.

"Özel olarak PKK'nın eylemlerini kınıyor musunuz?" sorusu üzerine de Dujarric, PKK'nın eylemlerini özel olarak kınadıklarını dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Sözcülük Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye ile "PKK unsurları arasında artan gerginlik" nedeniyle endişeli olduğunu ifade ederek, soruna "barışçıl çözüm bulunması için bir an önce yapıcı diyaloğa" dönülmesini umduğunu belirtmişti. Ban, "tüm ilgili taraflara, geçmişin çok fazla acı ve kedere neden olan günlerine dönülmesinden kaçınmaları" çağrısı yapmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 1393
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı