"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ByLock’ta yeni çelişki

15 Ekim 2017, Pazar 17:32
Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar, ‘Morbeyin’ adlı şirketin çıkardığı uygulamaların da ByLock’a erişim sağladığını öne sürerek alÂkasız kişilerde ByLock çıkmasının nedeninin bu erişimden kaynaklandığını iddia etti.

Daha önce Balyoz davalarında bilirkişilik yapan Adlî Bilişim Uzmanı Koray Peksayar, ‘Morbeyin’ adlı şirketin çıkardığı uygulamaların da ByLock’a erişim sağladığını öne sürdü. Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar’ın iddiaları savcılığa iletildi. Avukat Ali Aktaş, Peksayar’ın iddiasını savcılığa sunarak inceleme talep etti. Adlî Bilişim Uzmanı Koray Peksayar’ın hazırladığı rapora göre, Morbeyin.com adlı şirketin çıkardığı 8 uygulamanın içinde yer alan bazı küçük reklam dosyaları, ByLock İP’lerini kullanıyor. Memurlar.net’te yer alan habere göre, ByLock programını indirmemiş kişiler, Morbeyin.com adlı şirketin uygulamalarını kullandığında, direkt ByLock serverlarına bağlanmış gibi görünmüşler. Morbeyin.com adlı şirketin çıkardığı uygulamalar şu şekilde: Best Free Music, Freezy Müzik Bul Dinle, Freezy Play Free Music Online, Mor German, Engslish Dictionary, En ucuz Fiyat, Mor Almaca Türkçe Sözlük, Music Search Beta, Araba2.com

Şarkı dinlemek için ByLock serverlarına bağlanılmış olailirsiniz

Peksavar, 52 sayfalık raporunda, şuan için yayında olmayan bu uygulamalardan bazılarının ana dosyalarına erişmiş. Av. Ali Aktaş, çevrelerinde bilinen ve tanınan, Gülen Hareketi’yle irtibatı olması mümkün olmayan kişilerde gözüken “ByLock” tespitlerinin bundan kaynaklanabileceğini belirtiyor. Yani bazıları şarkı dinlemek için bu uygulamaları kullanırken farkında olmadan ByLock serverlarının IP’lerine bağlanmış olabilirsiniz. Mesaj içeriği olmamasına rağmen ByLock kullandığı iddia edilen kişiler, eğer bu sitelere bağlandıkları için ByLock kullanmış gibi görünüyorlarsa, bu konuyu ivedi olarak gündeme getirmeliler.

Etiketler: bylock
Okunma Sayısı: 13051
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    15.10.2017 21:49:18

    Bylock diyerek suçlu ilan etmek CEHALETİN,HAKSIZLIĞIN-HUKUKSUZLUĞUN,ADALETSİZLİĞİN VE ZULMÜN ŞAHİKASI dır deme tam isabettir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı