"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çalışma Bakanlığı’nı mühürleyen işçilere polis müdahalesi

05 Kasım 2014, Çarşamba 12:45
Karaman Ermenek'teki maden kazası ve işçi ölümlerine dikkat çekmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı girişine temsili mühür vurup, bakanlık girişini kapatan DİSK üyesi 17 kişi, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne gelen DİSK üyeleri, ‘Çalışırken ölmek istemiyoruz, Çalışma Bakanı istifa’ yazılı pankart astı. Grup adına yapılan açıklamada son yıllarda artan işçi ölümlerine dikkat çekildi. Sorumlusu ise Bakanlık olarak gösterildi. Bakan Faruk Çelik’in istifasını isteyen grup üyeleri, Bakanlık girişine, ‘İşçilerin can güvenliğini sağlamayan TC Çalışma Bakanlığı işçiler tarafından mühürlenmiştir.' yazılı dövizi astı. Grup üyeleri daha sonra Bakanlık çalışanlarının girdiği kapıyı zincir oluşturarak, kapattı. 

Demokratik haklarını kullandıklarını belirten polis, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polisin uyarısına rağmen ayrılmayan DİSK üyelerine, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. İşçileri çembere alan emniyet güçleri gözaltı işlemine başladı. Polise direnen bazı eylemcilerin yerlerde sürüklendiği görüldü. Yaka paça gözaltına alınan işçiler, güçlükle araçlara bindirildi. İşçilerin, gözaltı işlemi sırasında slogan atmayı sürdürdüğü görüldü. Gözaltı işleminin ardından 17 işçi emniyete götürüldü.

Okunma Sayısı: 1113
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı