"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevi açma rekoru kırdık

30 Eylül 2017, Cumartesi 00:17
Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre OHAL’in ilanından sonra 47 cezaevi açıldı 11 cezaevinin açılması içinde çalışmalar devam ediyor.

Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinin gerekçesi şöyle; Türkiye’nin önemli gündemlerinden birisi de cezaevleri sorunsalıdır. OHAL ilân edildiğinden beri 47 cezaevi açılmış; 11 yeni cezaevi daha açılması için çalışmalar yürütüldüğü kamuoyuna yansımıştır. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik Evleri Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgilere göre, 2016 yılında 38 yeni cezaevi açılmış olup sadece 2017 yılı Eylül ayı itibariyle dokuz yeni cezaevi daha açılmıştır. Yine Ceza ve Tevfik Evleri Müdürlüğü’nün faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre 2017 yılının sonuna kadar 11 yeni cezaevi daha açılması için çalışmalar yürütülmektedir.

17 bin 540 kişi için cezaevinde kalacak yer bulunmuyor

“Ceza infaz kurumu ve tutukevi sayısının, işletim maliyetlerinin düşürülmesi, hizmette kalite, çağdaş infaz anlayışı doğrultusunda hızla azaltılması gerekmektedir.” diyerek kapasite artışının durdurulmasını isteyen Ceza ve Tevfik Evleri Müdürlüğü’nün taleplerine kulak asılmamış ve gelinen aşamada 2017 yılında açılan yeni cezaevleriyle birlikte toplam kapasite 207 bin 338 kişiye ulaşmıştır. Paylaşılan verilere göre; son 10 yılda toplamda 148 adet yeni ceza infaz kurumu açılarak 129 bin 578 kişilik kapasite artışı sağlanmıştır. Ancak 224 bin 878’e ulaşan tutuklu ve hükümlü sayısı nedeniyle en az 17 bin 540 kişi için cezaevinde kalacak yer bulunmamaktadır. Öte yandan cezaevlerinin merkezi büyükşehirler bünyesine taşınmıştır. 2017 yılında 9 yeni cezaevi metropollere açılırken 7 ilçe cezaevi de kapatılmıştır. Küçük ilçelerdeki cezaevlerinin fiziki şartlarının yetersizliği ile eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yapılmaması nedeniyle son on yıl içerisinde 204 cezaevi kapatılmıştır.”

Etiketler: cezaevi
Okunma Sayısı: 6655
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nuray

    30.9.2017 18:10:27

    Boyle haberleri gordukce uzuluyorum daha cok universite daha cok okul cami yapilsa daha guzel olmaz mi...ulkemiz nereye gidiyor

  • arif

    30.9.2017 11:25:49

    ahiret var .Cehennem var.Gözünü kapatanlar elbet cehenneme uğrayacak.Zulüm elbet bitecek.Sorumlular Allaha hesap verecek

  • Alim

    30.9.2017 00:28:25

    Ne büyük başarı.Hiçbir adlı suçu olmayan insanları terör örgütüne iltihaplı diye hapislere doldurularak.Allahtan ahiret var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı