"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevi müdürüne suikast gelişmesi

17 Haziran 2015, Çarşamba 14:59
Dünkü saldırıda kullanılan otomobil, terk edilmiş halde bulundu. Olayın aydınlatılması için 10 kişilik özel ekip oluşturuldu.

Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün uğradığı silahlı saldırıda kullanıldığı belirlenen otomobil terk edilmiş halde bulundu. 

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, saldırının gerçekleştiği bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler, saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili, olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlada buldu.

Bölgeye yönlendirilen polis ekipleri, araçta parmak izi aradı ve diğer materyalleri inceledi. Daha sonra otomobil, çekici yardımıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Otomobilin çalıntı olup olmadığının araştırıldığı, saldırının ardından kullanıldığı düşünülen ikinci aracın tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Özel ekip kuruldu

İl Emniyet Müdürlüğünce zanlıların yakalanması için istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme birimleri çalışanlarından oluşan 10 kişilik özel ekip kuruldu.

Güvenlik güçlerinin çete ve terör bağlantıları üzerinde durduğu, Aktürk'ün Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi ve eski görev yeri Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumundaki çalışma döneminin de incelendiği bildirildi. 

İsmet Aktürk, dün, görev yaptığı cezaevine giderken Yeşilova kavşağında aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı. Aktürk, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı