"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den 'idam' açıklaması

02 Kasım 2016, Çarşamba 18:40
CHP'nin MYK sonrası gündeminin değerlendiren Selin Sayek Böke gündeme yönelik konularla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

"KONU ADİL ÖKSÜZ'E GELİNCE NEDEN SUSKUNSUNUZ ? "

Selin Sayek Böke: Bazı soruları buğun bir kez daha tekrar etme ihtiyacı ve yeni sorular sorma ihtiyacı duyuyoruz. Bu sorulara net ve açık yanıtıda AKP iktidarından bu hükümetten hemen bekliyoruz. Açık ve net soruyorum, Hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden daha önceden haberi varmıydı ? 2. Soru darbe girişiminde FETÖ terör örgütünün kendi iletişimini yapmak için kullandığı ifade edilen Bylock bu programın kullanıcılarına dair yapılan listelemeler ve bu konuda ki çalışmalar soru işaretleri barındırıyor. Programın yazıcısı olduğu söylenen kişi darbe sonrasında Türkiye2de elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Nasıl, Hangi güçle ? Bir uluslar arası bağımsız kuruluşa denetim yaptırmadan, bu Bylock listelerinin geçerliliğini bize teyit edemezsiniz. Etmrk için uluslar arası bağımsız bir kuruluşa gitmeyi düşünüyor musunuz ?

3. soru Darbe girişiminin kilit ismi, Adil Öksüz önce yakalandı, sonra bırakıldı. Bu olup bitenlerin siyasi ayağındaki sorumluları neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Konu Adil Öksüz'e gelince neden suskunsunuz? " dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BÖLMEKLE TEHDİT EDİYORSUNUZ, ŞANTAJ UYGULUYORSUNUZ"

Selin Sayek Böke,"Bir yere kayyum atanacaksa, belki ilk kayyum 14 yılda Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini açıkça itiraf eden başbakana ve onun bakanlar kuruluna atanmalıdır" ifadelerini kullandı. Böke,: Bu hafta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan, bu faşist baskıların bir parçası olarak kurşunlandı. Cumhuriyet Halk Partililer faşist rejimler tarafından hep hedef alınmay alışıktır. Bizi asla bunlarla yıldıramazsınız. Başbakan utanmazca çıkıp,'Eğer bu ülkeye başkanlık gelmezse ülke bölünür' diyebiliyor. Başkanlığı almak için ülkeyi bölünmekle tehdit ediyor. Bu açıklamanın anlamı çok belli, ya siz Türkiye'yi 14 yılda bölünmenin eşiğine getirdiniz, ya da sırf tek adam rejimini resmileştirebilmek için Türkiye'yi bölmekle tehdit ediyorsunuz şantaj uyguluyorsunuz. Bir yere kayyum atanacaksa, belki ilk kayyum 14 yılda Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini açıkça itiraf eden başbakana ve onun bakanlar kuruluna atanmalıdır. ayşegül Terzi'nin yaşadığı trajedi, bir kendini bilmezin işlediği, tek başına bir suç değildir. AKP zihniyeti ve bu zihniyetin ürünü toplum projesinin bir sonucudur Ayşegül Terzi'nin yaşadıkları"diye konuştu.

"İDAM DİYENLER FETULLAH GÜLEN'İN İADESİNİ İSTEMEYENLERDİR"

Selin Sayek Böke, gazetecilerin Türkiye'de idam tartışması ile ilgili sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:" Türkiye'de hukuk o derce ayaklar altına alınmış ki, hukuk çerçevesi içerisinde yaşam hakkı diyenlere karşı hukuğu ölüm hakkına çevirmek isteyenler var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşamla ölüm arasındaki tercihi çok açıktır. Bu hukuki zeminden çıkmış olann tartışmayı yeniden bir Türkiye gerçeğine çevirenlerin, nasıl bir yarın inşa etmek istediklerinin çok açık olduğunu düşünüyoruz. Bunun ötesinde biraz önce tarif ettğim AKP FETÖ ortaklığının da bir parçasının bu tartışma olduğunu düşünüyoruz. Biz Fetullah Gülen'in bu ülkeye iade edilmesini istiyoruz. İdam diyenler Fetullah Gülen'in iadesini istemeyenlerdir."

DHA

Etiketler: chp, idan, selin sayek böke
Okunma Sayısı: 2284
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı