"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çığ altında kalan işçilere ulaşma çalışmaları yoğunlaştı

13 Ocak 2015, Salı 13:26
Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde 4 gün önce meydana gelen çığ felaketinde kar altında kalan 5 kişiden 3’ü dün ve olayın olduğu gün çıkartılmıştı.

Bugün ise sabahın erken saatlerinde başlatılan çalışma ile çığ altında kalan Lokman Çelik ile Erhan Aslan’a ulaşılmaya çalışılıyor.

Havanın ısınmaya başladığı ve karların çözülmeye başladığı çığ alanında çalışmalar yoğunlaştırıldı. Erzurum AFAD ekiplerine takviye olarak Ankara ve Samsun’dan da iki ekibin çalışmalara iştirak ettiği belirtiliyor. Dün akşama kadar 5 -6 kişinin dönüşümlü olarak çalıştığı alanda şimdi 30 kişi çalışıyor. Çalışan sayısını artırabilmek için Çaykara’dan malzeme takviyesi yapılıyor. Hem çalışan sayısının artırılmasından hem de bölgede aranan alanın daralmasından dolayı Muş Bulanıklı Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Aslan’a ulaşma ümidi artıyor.

Bu arada, Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tünelinin ağız kısmına geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde çığ düşmüştü. 2200 rakımlı tepenin eteğindeki HES tüneli 1900 rakımda bulunuyor. 

İlk gün cenazesi arkadaşları tarafından çıkartılan Nusret Er, memleketi Adana’ya gönderilmişti. Dün akşam saatlerinde yapılan yer tespiti sonrası Can Özyürek ile Muhammet Işıklı’nın cesetleri, çığın dereye sürüklediği aracın yanında bulundu. Çığ altında kalan Lokman Çelik ile Erhan Aslan’ı arama çalışmaları da tünelin 160 metre kadar aşağısında dere yatağında yoğunlaştırılmış durumda.

Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı