"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu, TRT'nin haberini yalanladı

08 Şubat 2016, Pazartesi 15:24
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında Cizre'deki bodrum katta yapıldığı ve 60 teröristin öldürüldüğü öne sürülen operasyonla ilgili soruya cevap verdi.

"TEYİT EDİLMEMİŞ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN"

Valilik tarafından yapılan açıklamanın dikkate alınması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Son zamanlarda teröre karşı ciddi bir mücadele içindeyiz. Cizre kritik bir ilçe. Teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemeli" şeklinde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuyla ilgili soruya verdiği cevap:

"Teröre karşı çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. Bir takım terörist ve silahların geçişi için son derece istismar edici bir yerde bulunuyor. Cizre'deki bütün silahların susturulması ve silahlı unsurların kalmaması için son derece koordinasyonlu bir operasyon yapılıyor. Sivil kayıp olmaması için de son derece hassas davranıyoruz.

"AMBULANSLARI ENGELLEDİLER"

Bizim tarafımızdan yayınlanmamış hiç bir açıklamaya itibar etmeyin. Sadece bir binada çok yaralı vardı, sanki operasyon yapıldı ve o yaralılar öldürüldü gibi bir algı var. Ancak bildiğiniz gibi gönderilen ambulansların yaralılara ulaşması yada yaralıların ambulansalar ulaşması engellendi. Kısa sürede Cizre'de operasyonlar tamamlanacak. Şırnak Valiliği'nin yaptığı açıklama dikkate alınmalı diğer açıklamalar ise dikkate alınmamalı."

TRT "60 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ" DEMİŞTİ

TRT’nin internet sitesi ‘trthaber.com’ dün gece Cizre’de yaralıların bulunduğu bodrum katına düzenlenen operasyonda 60 PKK mensubunun öldürüldüğünü öne sürdüğü haberini yayından kaldırdı.

TRT Haber, dün gece geç saatlerde ‘son dakika’ ibaresiyle geçtiği haberinde, “Cizre’de yaralıların bulunduğu bodrum katına girildiğini “Güvenlik güçleri Cizre’de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. 60’a yakın terörist etkisiz hale getirildi” demişti.

DHA

Etiketler: trt, davutoğlu
Okunma Sayısı: 859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı