"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yol kesen PKK'lılar 1 kişiyi öldürdü

31 Ağustos 2015, Pazartesi 23:56
Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı.

Saldırıda araçta bulunan Abdullah Birol öldü. Öldürülen Birol'un Kulp'ta Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı.

Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Birol, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı.

Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Birol, olay yerinde öldü.

Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi.

Doktor çıktı

PKK'lının, kaçmaya çalışırken uzun namlulu silahlarla ateş açarak öldürdüğü Abdullah Birol'un doktor olduğu belirlendi.

Öldürülen Birol'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu anlaşıldı.

Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Birol'un doktor olduğunu öğrenince büyük hüzün yaşadı. Birol'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.

DHA

Okunma Sayısı: 2230
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı