"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dört köy IŞİD'den geri alındı

24 Ağustos 2016, Çarşamba 14:45
Askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye sınırından yaklaşık 3 kilometre içerideki Keklice köyünü ele geçirdi. Keklice Köyü'nün ardından Kıvırcık Köyü de IŞİD'den alındı.

Askeri harekatın başlaması ardından IŞİD’in elinde bulunan Cerablus'un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO'ya geçti. 

Bu arada Cerablus'un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmaların oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanı öldürüldüğü bilgisi geldi.

Sınırı geçen tanklar Cerablus'a ulaşan IŞİD'in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi'nden destek için yola çıkan bazı araçlar da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu.

Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi.

46 IŞİD'Lİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, şu ana kadar 46 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

DHA

Etiketler: ışid, cerablus
Okunma Sayısı: 1848
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı