"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Durum gerçekten berbat - Esnaf, emekli, vatandaş, herkes dertli...

20 Mart 2022, Pazar
Vatandaş, esnaf, emekli, pazarcı kısacası herkes dertli. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Durum berbat. Aldık, emekli maaşının yarısı gitti. Öbür hafta ne yiyeceğiz bakalım?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Muğla’nın Milas ilçesinde pazarcıların, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ağbaba’nın ziyaret ettiği pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, “Durum berbat. Aldık, emekli maaşının yarısı gitti. Öbür hafta ne yiyeceğiz bakalım? Vallahi dört tane nüfus var başımda. Emekli maaşım 3 bin lira. Emekli olmama rağmen çalışıyorum. Gel de çalışma.” dedi.

10 liralık kıyma

Milaslı bir kasap, yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: “Etin durumu belli, milletin durumu belli. Her gün et fiyatı değişiyor. 100 liraya veriyorsun, yarın 110 lira. Müşterilerden de tepki alıyorsun. Masraflar katlanıyor. 2 lira (2 bin lirayı kastediyor) elektrik parası geliyordu, 7 bin lira gelmeye başladı. E sürüm yok, alan yok. Nasıl çıkacağız bu işin içinden? Bugün 80 liraya kesiyorsun, yarın ‘85 lira’ diyor adam. Bugün bir bayan geldi, ‘En az ne kadar kıyma alabilirim’ diye sordu. 10 liralık kıyma aldı. Ben utandım yani. 10 liralık kıyma, 85 gram.”

HER AY BİRİNE

Bir başka esnaf da halkın alım gücünün düştüğünü, “İnsanların alım gücü sıfır. Geçen sene 100 liraya sattığımızı bu sene 200 liraya satmak zorunda kalıyoruz ki insanların alım gücü sıfır. Kendim 100 liraya aldığım şeyi 100 liraya satıyorum. Adam üç tane çocuğuna ayakkabı alacak, her ay birine almak zorunda kalıyor.” şeklinde ifade etti. 

Etiketler: durum, berbat
Okunma Sayısı: 1825
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • salih

    20.3.2022 14:37:18

    Hiç Şikayet etmeyin. Siz bunları başımıza getirdiniz. Her iki kişiden biri bunlara oy verdi. Seçim de Yine verecekler. Ekmek 3,5 TL pide 7 TL. Ekmek bulamazsak köprüleri ve otoban yolları yeriz artık.

  • S.topuz

    20.3.2022 06:21:59

    İKTİDAR SİYASİLERİNİN GÖZÜYLE ve Gözlüğüyle bakın, o zaman HİÇ bir SORUN GÖRMEYECEKSİNİZ yani. Bi deneyin. RAHATLARSINIZ ve hiç bi SIKINTINIZ kalmaz. Bu yeni terapi metodu olabilir...Bütün dertleri ve tasaları unutturur ve rahat ve mutlu bi HAYAT sürersiniz. Olur bitter. HA, ha,ha...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı