"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DW ve VOA Türkçe’ye erişim engeli

01 Temmuz 2022, Cuma
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapmayan Amerika’nın Sesi (VOA) ve Deutsche Welle Türkçe (DW) haber siteleri, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişime engellendi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi” diye tepki gösterdi.

RTÜK’e lisans başvurusu yapmayan, internet ortamında yayın yapan Amerika’nın Sesi (VOA), Deutsche Welle Türkçe (DW) haber sitelerine erişim engellendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Voice of America’ya ait “ www.amerikaninsesi.com ”, 2022/7982 sayılı kararı ile Deutsche Welle’ye ait “ www.dw.com ” 2022/7978 sayılı kararı ile Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından engellendiğini bildirdi.

ÇGD: BU UTANÇ VERİCİ KARARDAN GERİ ADIM ATILMALIDIR

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı engellemeye dair sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı: “Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi’nin erişimi RTÜK Başkanlığının istemi üzerine Ankara Sulh Ceza Hakimliğince engellendi. İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!”

Engellenme üzerine Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Merkezi’nden de “Amerika’nın Sesi ile Deutsche Welle Türkçe’ye konulan erişim engeliyle, basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı engellenmiştir. İktidar anlayışının kaynaklık ettiği erişim engeli kararları, nesnel haberciliğe tahammülsüzlüğün net göstergesidir. Bu utanç verici karardan geri adım atılmalıdır” açıklaması yapıldı.

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı