"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğer İmam Hatipler ıslah edilmezse...

29 Mayıs 2015, Cuma 10:34
Milli Gazete yazarı M. Şevket Eygi, dün kaleme aldığı köşe yazısında İmam Hatip liseleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İmam Hatip liselerinin ıslah edilmesi gerektiğini belirten Eygi'nin yazısından ilgili bölümler şöyle:

Bazı konular, meslekler, hizmetler, vazifeler, işler vasat=orta derece ve not ile yapılamaz. Din hizmetleri böyledir. Siz hiç, pilotluğu on üzerinden beş olan birinin kullandığı uçağa biner misiniz? Siz hiç, cerrahlığı on üzerinden beş olan bir operatörün sizi ameliyat etmesine razı olur musunuz?

İmam-Hatip mekteplerini ıslah edemezsek biz Türkiye Müslümanları kurtulamayız ve yükselemeyiz. Bırakın kurtulmayı ve yükselmeyi, ayakta bile duramayız.

Bu okullar İslamcılığın, partizanlığın, siyasetin üzerinde tutulmalıdır.

İmam-Hatip okullarında partizan, arivist, aktivist, militan, holigan yetiştirilmemelidir.

Yeterli miktarda İmam-Hatip öğrencisi, liseden sonra askerî okullara girmeli ve üstün başarı sağlamalıdır. Askerlikten sonra öğretmenlik, eğitimcilik sahasına yönelmelidir. Üçüncü sektör de cami ve din hizmetleri olmalıdır.

İmam-Hatip mezunu genç ilmiyle, irfanıyla, ahlakıyla, faziletiyle, üstün meziyetleriyle, engin kültürüyle, sanat yönüyle, yabancı dillere hakimiyetiyle, doğruluk ve dürüstlüğüyle, vatanseverliğiyle her sahada ve sektörde kendini göstermeli, düşmanlarının bile takdir ve hayranlığını kazanmalıdır.

Faydasız ve boş övgü edebiyatını bırakalım ve bu okulları gerçek İslam mekteplerine çevirmek için planlı ve programlı şekilde gerekenleri yapalım. İmam-Hatip okulu denilince beton bina, yurt, yatakhane, yemekhane, kalorifer, tablet bilgisayar düşünenlerle bu ıslah yapılamaz.

Dinimizin derin güçler tarafından temelinden, mihraptan yıkılmasına izin vermeyelim, light ve ılımlı İslam tuzaklarına düşmeyelim.

İmam-Hatip öğrencilerine selam ve hürmetlerimi sunuyorum. Harcanmasınlar, kendilerini harcatmasınlar, para kazanmayı ve dünyayı amaç edinmesinler.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bayram uzuner

    29.5.2015 16:04:07

    Müslümanlar neye ve kime şamarı vuracağını çok iyi bilir.Senin zoruna da zaten bu gidiyor. Hazıra'nın yedisinde yiyeceğin şamarı hatırladıkça için parçalanıyor. Siz değil misiniz müslümana göbeğini kaşıyan adam diyen. Ne oldu bu kez göbeği yerine bi yerinizi kaşıyacağını anladınız mı.Geçmiş olsun yapacak bir şey yok. hayırlı kaşınmalar

  • Hüseyin İLHAN

    29.5.2015 11:38:15

    Mübarek cuma günü bu haberi içimi acıtarak okudum.İHO nı siyasi menfaatlerine paravan edenler(İHO arka bahçemizdir)diyerek ilk darbeyi vurmuşlardır.Siyasi teşkilatlarına adam devşirme yeri yapmışlar ve onlardan biri şimdi ikide bir İHO mezunuyum diyerek HAKSIZLIĞINA,ADALETSİZLİĞİNE,HIRSIZLIK VE YOLSUZLUKLARINA perde etme çaba ve gayretinde.Acı olan bir hususta çok İHO açtım demek için bu ulvi gaye ve davanın mekteplerinde TOPLAM KALİTE kaybolmuş,burada okuyanların alması gereken kalitede eğitimi ve öğretimi almadıkları ve verilmediği aşikardır.SİYASİ MENFAAT leri için daha nice değerleri tahrip eden bu TAHRİPKAR,İSTİSMARCI,DİKTA HEVESLİSİ zümreye şamarı vurmak başta müslümanların görevidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı