"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliye yok, müteahhite var

17 Mart 2024, Pazar 20:00
Geniş halk kesimleri artan hayat pahalılığı ile boğuşurken kamu kaynakları ile fonlanan müteahhitler ise bütçeden yine paylarını aldı.

Emekliye ‘yok’ denilen kaynaklar, AKP iktidarlarının en tartışmalı harcama kalemlerinden olan müteahhitlik giderleri adı altında şirketlere dağıtıldı.

BirGün’ün haberine göre, Ocak ayında 1,2 milyar TL olan müteahhitlik giderleri şubatta 23,4 milyar TL’ye ulaştı. Harcama rakamları iktidarın tartışmalı projelere ortak imza attığı müteahhit firmalara bütçe kaynaklarını aktarmayı sürdürdüğünü gösterdi. Şubat ayında bütçeden yapılan her 100 liralık harcamanın 3’ünü müteahhitlik giderleri oluşturdu. Geçen yılın ilk iki ayında 16,1 milyar TL olan müteahhitlik gideri bu yıl yüzde 52,7 artarak 24,6 milyar TL olarak kaydedildi. Başka bir ifadeyle müteahhitlere günde 410 milyon 467 bin aktarıldı.  İktidarın müteahhitlere aktardığı tutarlar arasında en yüksek harcama ‘diğer’ adı altında giderlere kaydedildi. Ocak’ta 1,2 milyar TL olan diğer müteahhitlik gideri kaleminden yapılan harcama şubatta 14,2 milyar TL’ye ulaştı. Onu, 2,9 milyar TL ile “Hizmet binası yapımı” için yapılan harcama takip etti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1064
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Enekli vatandaş

    18.3.2024 11:10:51

    Emekliler buyurun okuyun bu haberleri. B iz emeklilere gelince para yok, ama hırsız aç gözlülere gelince para çok ADALETİN BU MU EY YETKİLİ

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı