"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engelli dostu üniversite

03 Aralık 2014, Çarşamba 13:52
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) kampüsü içerisine "Engelsiz Üniversite" projesi kapsamında, engelli öğrenciler için 4 bin metre hissedilebilir yüzey çalışması yapıldı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de engellilerin hayatını kolaylaştıran üniversitelere öncülük etmek için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda birçok çalışmaya imza attıklarının altını çizen Acar, "Bizim 18 bin 200 öğrenci sayımızdan 20 engelli öğrencimiz var. Bunlar içerisinde görme engelli sadece 3 öğrencimiz var. Bu arkadaşlarımızın üniversite kampüsünde rahat dolaşabilmeleri için 4 bin metre 'hissedilebilir yüzey çalışması' yaptık. Sarı şerit döşedik. Bütün birimlerimize engelli asansörü yaptırdık. Bir kısmının da yapımına devam ediyoruz" dedi.

Acar, engelli birimlerini direkt rektörlüğe bağladıklarını belirterek, "Yaptığımız bu uygulamayla rektörlüğün bu konuda verdiği önemi herkese göstermiş olduk. Herhangi bir konuda, engelliler direkt rektörlüğe ulaşmış olacaklar. Engellilere yönelik sürekli konferanslar yapıyoruz. Kısacası ASÜ'de engelleri kaldırmayı planlıyoruz. Engelsiz bir üniversite meydana getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Acar, şunları kaydetti:

"Kimimiz engelliyiz. Bunun için biz idareciler olarak, engellileri de diğer vatandaşlarla eşit şartlarda hazırlamak için çalışmalar başlattık. Üniversitemizde sadece 3 görme engelli var ancak biz sayıya bakmıyoruz. Bin görme engelli arkadaşımız olsaydı dahi yapmamız gereken ne idiyse aynı şekilde yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Herhangi bir rakam üzerinden hesap yapmıyoruz. Bir engelli öğrencimizin olması bile onun derdine derman olmak için yeterli."

Görme Engelli Yasin Eroğlu ise üniversite kampüsüne yapılan sarı bant uygulamasını çok olumlu bulduklarını belirterek, "Kimi arkadaşlarımız var, hiç görmeyen. Arkadaşlarımız bu işaretler sayesinde yürüyebilecekleri yerlere kafasında kodluyor ve o yönde gidiyor. Bundan dolayı çok güzel oldu. Bu konuda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.(AA)

Okunma Sayısı: 6256
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı