"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan derin devletle anlaştı, Ergenekon'a ne isterse veriyor

09 Mart 2016, Çarşamba 06:33
Prof. Sedat Laçiner, kayyım bahanesiyle ardı ardına yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi.

AKP hükümetinin, Doğu Perinçek'in ajandasını takip ettiğini belirten Laçiner, Zaman'a kayyım gaspını da “Dibe yaklaştığımızın kanıtı” şeklinde değerlendirdi.

Özgür Düşünce'ye verdiği röportajda Ergenekon'a da temas eden Laçiner, şöyle konuştu: “Erdoğan ve çevresi, asıl tehlikenin Ergenekon ve Balyoz olmadığına inandırıldı. Erdoğan, ‘Ben bu davanın savcısıyım' derken dahi ne kadar samimiydi, onu bilemiyorum. Çünkü bugünden geçmişe bakınca her şey bir kurguymuş gibi gelebiliyor. O davalarda en önde saf tutanlar, partinin kendi adamlarından çok, liberaller ve cemaate yakın isimler oldu. Erdoğan, bu süreçte çok usta bir manevra ile bu kişileri kullandı. Amacı asla derin devleti sonlandırmak olmadı. Temel gayesi, onlarla anlaşmak ve askeri ehlileştirmekti. Sonuçta amaçlarına ulaştı da. Anlaşma gereği Perinçek ve diğerlerine ne isterse verildi. Sürecin sonunda asıl kurban AK Parti ve Erdoğan gibi duruyor. Hükümet, belki farkında değil ama çıkardığı gayri-demokratik yasaların ve uygulamaların asıl kurbanı olabilir.”

Etiketler: sedat laçiner, kayyım
Okunma Sayısı: 4433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    9.3.2016 08:04:06

    Kazdığı kuyuya düşmek bir akıbet-i malum zaten.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı