"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eş başkanlar, evlerini terk eden Sur mağduru aileleri ziyaret etti

04 Şubat 2016, Perşembe 15:14
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, merkez Sur İlçesi'ndeki evlerini, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle terk etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sur İlçesi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik yardımlar devam ederken, eş başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ilçeden göç etmek zorunda kalan aileleri ziyaret etti. Sur İlçesi'ni terk ederek Yenişehir İlçesi'ne yerleşen 'Dağ' ve 'Benekli' ailelerini ziyaret eden Kışanak ve Anlı, aile fertleri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Dayanışma içerisinde zor günlerin üstesinden gelineceğini belirten Kışanak, yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ve edileceğini söyledi. Aile bireylerinden Necip Dağ, Hasırlı Mahallesi'ndeki evlerinin tank atışlarının yanı sıra çatışmalardan zarar gördüğünü anlatırken, "Mağdur olduk. Bizim gibi dört aile ile birlikte kiraladığımız evde kalıyoruz. Sur'da hasar görmeyen tek bir ev kalmadı ama biz buna rağmen dimdik ayaktayız" dedi. Ailelerle sohbet eden Kışanak, mağdur olan insanları kendi aileleri gibi gördüklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Bütün meslek odalarıyla bir araya geliyoruz, ne yapabilirizi konuşuyoruz. Mağdur olan insanlarımızı bu zor ve zahmetli günlerde yalnız bırakmayalım. Şengal ve Kobani'den insanlarımız geldi, evlerimiz yakıldığı zaman insanlarımız mecbur kaldı göç etti. 2 aydan fazladır Sur'da sokağa çıkma yasağı sürüyor. Evet her şeye rağmen biz beraberiz, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." 

Eşbaşkan Kışanak ve Anlı, daha sonra Benekli ailesini ziyaret etti. Sur mağduru 3 aile fertleri, evlerini terk etmek zorunda kaldıkları süreci ve yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Sur mağduru vatandaşlardan Piroz Benekli, Sur'dan çıkmak istemediklerini, ancak yaşları küçük yaştakı torunları için çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı. Bir an önce arzu ettikleri barışın gelmesini isteyen Piroz, Eşbaşkan Kışanak ve Anlı'yı Sur'da bulunan evinde ağırlamak istediğini aktardı.

DHA

Okunma Sayısı: 1325
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı