"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eşi ve 4 çocuğuna 2,5 yıl sonra kavuştu

11 Ocak 2016, Pazartesi 19:17
Türkiye'ye sığınan Afgan İbrahim Nourzayi'nin (41) Pakistan'daki eşi ve 4 çocuğu Canik Belediyesinin girişimleri ile Türkiye'ye getirildi. Samsun Çarşamba Haavaalanı'nda 2,5 yıl sonra buluşan aile duygulu anlar yaşadı.

Alınan bilgiye göre,  Afganistan-Rusya savaşından ailesiyle 30 yıl önce Pakistan'a sığınan İbrahim Nourzayi, burada Ayeşe ile evlendi. Çiftin 4 çocuğu dünyaya geldi. Bu sırada baba Nourzayi, bir çocuğunu yanına alarak işsizlik nedeniyle Türkiye'ye sığındı. Beşinci çocuğuna hamile olan eşi ve 3 çocuğu Pakistan'da kaldı. Giresun'da en büyük çocuğu Rozikhan (12) ile yaşayan Nourzayi, 2,5 yıldır ailesinin diğer fertlerinden haber alamayınca Giresun Müftülüğünden yardım istedi. 

Giresun Müftülüğü  Nourzayi'i Samsun Canik Belediyesine yönlendirdi. Canik Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Kemal Tural ise Pakistan'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile temasa geçerek Nourzayi'nin ailesini bulundu. Kimlik ve pasaportu olmayan aileye İHH, kimlik ve pasaport çıkarttıktan sonra Türk Hava Yollarına ait uçakla aileyi İstanbul'a gönderdi.

Nourzayi'nin eşi Ayeşe ve 4 çocuğu İstanbul'dan Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Samsun'a geldi. Nourzayi, Çarşamba Havalimanı'nda karşıladığı eşi Ayeşe ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi. İki yıl önce dünyaya gelen en küçük kızı Haçira'yı kucağına alan baba Nourzayi, çocuğunu ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadı. 

Ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden İbrahim Nourzayi, "Ben büyük oğlumla Türkiye'ye geldiğimde eşim hamileydi. İki yıl önce en küçük kızım Haçira dünyaya geldi ama bugüne kadar onu hiç görmedim. Diğer çocuklarım da ben ayrıldığımda çok ufaktı ama hepsi büyümüş, onlara yeniden -kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Annesi ve kardeşleriyle hasret giderdi

Annesi ve kardeşlerine 2,5 yıl sonra kavuşan Rozikhan Nourzayi (12) ise en küçük kardeşini ilk feda görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç,  Afgan ailenin mutluluğuyla mutlu olduklarını söyledi.

Yaşanan süreci anlatan Genç, "İHH ile işbirliği yaparak aileyi Pakistan'da bulduk. Aileyi bulduktan sonra onları Türkiye'de baba  İbrahim Nourzayi ile kavuşturacağımıza inanmadılar. Sonra aile ile babayı görüştürdük. Ardından kimlik ve pasaportları olmadığı için onlara kimlik ve pasaport çıkarttık tabii bu 9 ay gibi uzun bir zaman aldı ama nihayet aileyi bir araya getirdik. Burada aileyi bulmamızda yardım eden İHH ve aileyi Türkiye'ye hiçbir ücret almadan getiren THY yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Ailenin hayatlarına Giresun'da devam edecekleri belirtildi.

AA

Etiketler: samsun, çarşamba
Okunma Sayısı: 1521
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı