"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fadıl Akgündüz'ün tahliye talebine red!

20 Nisan 2016, Çarşamba 18:43
Devre mülk satışında müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan işadamı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile tutuksuz sanıklar Akgündüz’ün kız kardeşi Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Akgündüz ve yeğeninin tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, bu davayla birleşen iki ayrı dosyada sanık olarak yer almayan Avniye Obut, İbrahim Obut ve Mehmet Salih Obut’un dolandırıcılık yaptıklarına dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanıklar Akgündüz’ün kız kardeşi Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut da salonda hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların savunmaları alındı ve bazı müştekiler dinlendi. İfadelerin ardından mahkeme kararlarını açıkladı.

Tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme, bu davayla birleşen iki ayrı dosyada Obut ailesinin sanık olarak yer almadığını belirten mahkeme, bu kişilerin dolandırıcılık suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, iddianamede müşteki olarak yer almayıp mahkemeye dilekçe gönderen şikayetçilerin bu dilekçelerinin de savcılığa gönderilmesine hükmetti. 

Şikayetçilerin Avniye Obut ve İbrahim Obut’un tutuklanmaları yönündeki taleplerini reddeden mahkeme, ifadeleri alınan müştekilerin davaya katılma taleplerini kabul etti. Duruşma ertelendi. 

Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı