"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fasıllar açılsın gereği yapılsın

06 Aralık 2016, Salı
AB Bakanı Ömer Çelik AB’ye seslendi ve “İnsan hakları ile ilgili fasılları açın hemen gereğini yapalım” dedi.

Ankara’da düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 35’inci toplantısının açılışında konuşan AB Bakanı Ömer Çelik, ‘insan hakları ile ilgili bütün fasılları açın, hemen konuşup gereğini yapalım’ dedi.

Bundan sonraki süreç ve adımların önemli olduğunu belirten Çelik,  Açık söylüyorum, 23. ve 24. fasılları açalım ve bunları resmi bir şekilde konuşalım. Ama siz bu fasılları açmayıp gece gündüz bu konuları konuşunda demokrasi ve insan hakları ortadan kalkıyor ve iş siyasi bir boyut kazanıyor. Dışlayıcı, fasılları siyasi sebeplerle açmayan bir yaklaşımla ilerlemek söz konusu olmaz. Fasılları açarsınız, konuşuruz ve fotoğraf net bir şekilde ortaya çıkar. Bundan sonraki süreç çok daha önemli” diyerek çağrıda bulundu. 

Türkiye’nin orantısız gücüne eleştiri

Avrupa Parlamentosu (AP) genel kurulunda geçtiğimiz hafta yapılan oylamada Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik görüşmelerinin geçiçi olarak askıya alınması kararı çıkmıştı. AP’nin kararında, Türkiye’nin darbe girişimine ‘orantısız’ tepki vermesi gerekçe gösterildi. Oylamada, müzakerelerin geçici olarak dondurulması 37’ye karşı, 479 oyla kabul edildi. 107 parlamenter ise çekimser kaldı. Parlamentonun aldığı karar sadece tavsiye niteliği taşıyor. Yine de aralık ayında toplanacak AB liderlerinin, AP tarafından alınan bu kararı gözardı etmeyeceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan rest çekmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’den ‘vize serbestisi’ için Terörle Mücadele Kanunu’nun değiştirilmesi dahil beş kriteri daha yerine getirmesini isteyen Avrupa Birliği’ne yeni bir rest çekerek ya üyelik müzakerelerinin sonuca kavuşturulacağını ya da Türkiye’nin yeni bir yol çizeceğini söylemişti. ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı’ isimli bir organizasyonda konuşan Erdoğan, bundan önce, “Biz yolumuza, siz yolunuza” diyerek ‘gemileri yaktığı’ AB’yi Türkiye’nin içişlerine karışmakla suçlamıştı. 

 

 

Etiketler: ab
Okunma Sayısı: 2776
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı