"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Feza Gazetecilik avukatlarından 'kayyımlara' önemli uyarı!

08 Mart 2016, Salı 12:55
Feza Gazetecilik A.Ş, 6. Sulh Ceza Hakimliği’nce atanan kayyımlara noter aracılığı ile ihtarname gönderdi. İhtarnamede, kayyımlar istifaya davet edildi, “Aksi taktirde hukuki yollara başvuracağız” denildi.

Feza Gazetecilik A.Ş’nin avukatları, şirkete atanan kayyımlara noter aracılığı ile ihtarname gönderdi. Kayyım olarak atanan Sezai Şengönül, Tahsin Kaplan ve Metin İlhan’a gönderilen ihtarnamede, “ Öncelik ve ivedilikle hukuki, etik ve vicdani nedenlerle sizleri kayyımlıktan istifa etmeye davet ediyor, aksi durumda yetkisiz hakim kararıyla yetkisiz kayyım atanmanız, ayrıca kayyımlığa ehliyetli ve tarafsız olmamanız sebebiyle hukuki yollara müracaat edileceğini; kayyımlık görevinde kaldığınız sürece, yasalara ve ihtarnamede belirttiğimiz hususlara uygun davranmanızı, vesayet makamının denetiminde talimatlara aynen uymanızı, şirketleri zararlandırıcı veya kayyımlık görevini ihlal eden davranışlarınız olması halinde hukuki ve cezai yönden şahsi sorumluluğunuzu gerektiren hukuki başvuruların yapılacağını müvekkilim adına ihtaren bildiririz.” denildi.

İhtarnamede, kayyımların tarafsız olmadığını belirtilerek, “Karar yasalara uygun olsaydı dahi, siz muhatapları Feza Gazetecilik A,Ş’yi yönetmeye gerekli ve yeterli niteliklere sahip olmadığınız gibi aynı zamanda taraflı bulunmanız nedeniyle kayyım seçilmeniz kişi bazında da büyük bir hata olmuştur. Kayyımların kendilerinin ya da eşlerinin, kayyımların tarafsızlığına engel olacak şekilde, belli bir siyasi partinin üyesi\milletvekili adayı, açık ve koyu taraftarı ve destekçisi olduğu medyada yer almaktadır. Bu şartlar altında yasalara ve hukuka aykırı bir şekilde kayyımlığı icra etmemeniz, haksızlığa ve hukuksuzluğa alet olmamanız hukuki, etik ve vicdani görevinizdir.” ifadelerine yer verildi. Feza Gazetecilik, kayyımların istifa etmemeleri halinde ortakların ticari, hukuki, vesair bütün hak ve menfaatlerinin korunması için uyarıda bulundu. 

İhtarnamede, kayyımın şirketin sahibi ya da ortağı olmadığı belirtilerek, atama kararında vesayet makamının atanmadığı vurgalandı, kayyımların vesayet makamı atanmadan hiçbir işleme imza atamayacağı hatırlatıldı. Kayyım atanan kişilerin iyi bir yönetim için gerekli özeni göstermesi gerektiği kaydedilen ihtarnamede, “ ‘Şeffaflık, hesap verilebilirlik, adil ve sorumlu yaklaşım’ kurumsal yönetim anlayışının en temel ilkelerindendir. Kayyımlar da bütün dünyada kabul edilen bu ilkelere göre şirketleri yönetmelidirler.” denildi.

Yasanın kendilerine tanıdığı sınırların dışına çıkamaması istenen ihtarnamede, şu ifadeler kullanıldı: “Daha önce medyaya yansıdığı üzere, başka şirketlere\gazetelere atanan bazı kayyımlara görev alanının dışına çıkarak şirketleri zararlandırıcı tarzda; tecrübeli, başarılı yöneticileri, personeli, gazeteye değer katan ve okuyucu sayısını artıran yazarları işten çıkardıkları, gazetenin yayın politikasını değiştirdikleri ve sonuç olarak iflasa gittikleri görülmüştür. Kayyım, gazetenin patronu veya işvereni değildir. Dolayısıyla bu tür görev kapsamının dışına çıkan şirketlere zarar veren, büyük ekonomik kayıplara yol açan iş ve işlemelere tevessül etmemeniz, aksi halde her türlü maddi ve manevi sorumluluğun tarafımıza ait olduğunu ihtaren bildiririz.” 

Okunma Sayısı: 1984
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı