"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazetecilik hedefte: 142 gazeteci cezaevinde!

08 Kasım 2016, Salı
Bağımsız gazetecilik platformu P24, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında basın özgürlüğüne yönelik baskıları raporladığı ‘OHAL’de Gazeteciler’ çalışmasını, Cumhuriyet gazetesinin dokuz yönetici ve yazarının tutuklanmasının ardından güncelledi. Güncellenen rapora göre son günlerdeki tutuklamalarla birlikte cezaevinde bulunan gazeteci sayısı 142’ye yükseldi.

Tüm dünya Cumhurbaşkanına seslendi 

Tutuklanan Cumhuriyet yönetici ve yazarlarına yönelik suçlamaların ve hukuki durumlarının aktarıldığı raporda, “Cumhuriyet’e yönelik operasyon yurt dışında ve yurt içinde büyük tepki toplamış, binlerce vatandaş gazetenin önünde nöbete başlamıştı” dendi. Ayrıca tüm dünyadaki itibarlı gazetecilik meslek örgütlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ortak çağrı yayınladıkları aktarıldı.

‘İnternet yavaşlatmaya sıkça başvuruluyor’

Raporda, OHAL kapsamında kapatılan basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin gözaltına alınmaları, HDP’li milletvekillerini tutuklanması, VPN uygulamasını kullanmanın engellenmek istenmesine de değinildi. P24, Türkiye’deki internet yasaklarını “Ekim ayının özellikle son haftasında, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu illerinde internete erişim yasaklanmıştı. Türkiye’de sosyal medya sitelerinin yasaklanmasının olağan bir uygulama olduğu, bundan daha az tepki çekeceği düşünülen internet yavaşlatmaya da sıkça başvurulduğu biliniyor” diye raporuna ekledi.

777 gazetecinin kartına iptal 

Reuters haber ajansının yaptığı çalışmlaya göre ise darbe girişiminin ardından kamuda görevli  400 medya çalışanı görevinden uzaklaştırıldı ya da ihraç edildi. Türkiye Gazetecileri Cemiyeti’nin açıkladığına göreyse 15 Temmuz’un ardından kapatılan gazete, dergi, TV ve haber ajansı sayısı 170’e ulaştı. Aynı dönemde sürekli ve sarı basın kartı sahibi 777 gazetecinin kartı iptal edildi, 105 gazeteci cezaevinde kondu, 2 bin 500 gazeteci işsiz bırakıldı.

Okunma Sayısı: 1619
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı