"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazzeliler Türkiye’ye kırgın

07 Nisan 2024, Pazar 02:18
“Çelikten yapılmış bombaları başımıza atan İsrail’e neden çelik ihraç ediyor? bizi açlıktan öldürmeye çalışan bir devlete niçin sebze-meyve gönderiyor?”

Evimizi yıkanlara çimento

Gazze’ye gönüllü olarak giden Dr. Taner Kamacı: “Türkiye bu savaşı durdurmak için neden bir adım atmıyor, en azından ticareti durdurmuyor; evlerimizi yıkıp yerine yeni yerleşim yerleri yapmaya çalışanlara niye çimento gönderiyor diyorlar.”

Sağlık ekibi niye gönderemesin?

“Osmanlı toprağı oluşundan dolayı bizden beklenti ve kırgınlıkları çok fazla. Bizimle birlikte Malezya'dan ve Endonezya'dan bir sağlık ekibi oradaydı. Bunu görünce ülkem adına utandım. Türkiye gibi bir ülke niye sağlık ekibi gönderemesin?”

***

Gazzeliler Türkiye’ye kırgın

GAZZE’DEN DÖNEN GÖNÜLLÜ OP. DR. TANER KAMACI, FİLİSTİNLİLERİN, “ÇELİKTEN YAPILMIŞ BOMBALAR BAŞIMIZA ATILIRKEN NEDEN ÇELİK VE ÇİMENTOYU İHRAÇ EDİYORLAR” DİYE SORDUKLARINI VE TÜRKİYE’YE KARŞI HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, görev yaptığı Diyarbakır’a döndü. Gazzelilerin Türkiye’ye karşı kırgın olduklarını söyleyen Kamacı, “Buradan giderken hepinizin selamını Gazzeli kardeşlerimize götürdüm ve onlarında selamını sizlere getirdim. Türkiye’ye sadece biraz kızgınlardı. ‘Niye bu savaşta bizim yanımızda olmadılar, savaşı durdurmak için bir adım atmıyorlar, en azından ticareti durdurmuyorlar. Bizleri açlığa mahkum eden, bizleri açlıktan öldürmeye çalışan bir devlete neden sebze-meyve gönderiyorlar? Çelikten yapılmış bombaları başımıza atarken neden onlara çelik ihraç ediyorlar. Bizim evlerimizi yıkarken, bizim evlerimizin yerine yeni yerleşim yerleri yapmaya çalışırken onlara çimentoyu siz neden gönderiyorsunuz?’ diyorlar. Bunları ben çok duydum. Bu yüzden onların hayal kırıklığını da burada söylemek ve dile getirmek istiyorum. Çünkü Türkiye’den beklentileri çok fazladır” dedi.

Sağlık ekibini niye gönderemezsin?

Gazze’ye uluslararası bir organizasyonla 25 kişilik ekipler gittiğini anlatan Kamacı, “Türkiye’den sadece ben vardım, diğerleri Avrupa’dan gelmişlerdi. Onlara karşı gösterdikleri ilgiden daha farklı bana ilgi gösterdiler. Hem Müslüman din kardeşliği oluşumuzdan hem de Osmanlı toprağı oluşundan dolayı bizden beklentileri ve kırgınlıkları çok fazlaydı” diye konuştu. Kamacı şunları söyledi: “Bizimle birlikte Malezya’dan ve Endonezya’dan bir sağlık ekibi oradaydı. Bunu görünce ülkem adına utandım. Türkiye gibi büyük bir ülke sağlık ekibini niye gönderemezsin? Gönderebilir! Ben oraya gittikten sonra yüzlerce hekim ve sağlıkçır bana ulaştı. Yüzlerce hekim hazırda bekliyor. Sağlık Bakanlığımızın koordinatörlüğünde bir ekip oluşturalım. Buradan Sağlık Bakanlığımıza seslenmek istiyorum. Gelin bu konuda Gazze’ye gitmek isteyen sağlık çalışanlara öncü olun.”

SAVAŞ DURDURULSUN

“Tek kelimeyle Gazze’de soykırım var!” diyen Kamacı, “Kendilerine Türkiye’den ve dünyadan ne istiyorsunuz dediğimizde bizlere ‘yardım gönderiyorsunuz ama biz savaşın durdurulmasını istiyoruz’ diyorlardı. En büyük hayırda bu savaşı durdurmak için atılacak adımdır. Hem ülkemizin yöneticilerine hem de dünyadaki bütün ülke yöneticilerine buradan seslenmek istiyorum. Gelin bu en büyük hayra siz vesile olun, üzerinize düşeni yapın. Hem tarih sizi izzet ve şerefle ansın hem de ahiretiniz kurtulsun.” dedi.

MEHMET KARA - ANKARA

Okunma Sayısı: 1989
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    7.4.2024 15:19:27

    "Allahü veliyyillezîne amenü!" "Allah c.c iman edenlerin dostudur!" "La tehzen, innallahe meana! Üzülme, muhakkak ki Allah (c.c) bizimle BERABERDIR! "Vallahü alâ külli şeyin GADÎR!" "Allah'ın c.c gücü her şeye yeter!" ALLAHÜEKBER, ALLAHÜEKBER! Allah c.c her şeyden ve herkesten daha BÜYÜKTÜR! "Allah'ü yütimmi NURİHİ, velev kerihel KAFİRUN!" "Allah c.c NUR'unu tamamlayacaktır, KÂFİRLER istemese de." اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ اٰخِرِ الزَّمَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الْمَس۪يحِ الدَّجَّالِ وَ السُّفْيَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ الضَّلَالَاتِ وَ الْبِدْعِيَّاتِ وَ الْبَلِيَّاتِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النَّفْسِ الْاَمَّارَةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شُرُورِ النُّفُوسِ الْاَمَّارَاتِ الْفِرْعَوْنِيَّةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النِّسَٓاءِ .. "İnnallahe meassabirîn." Allah c.c Sabreden ve müsbet hareket ederek HAK ve HUKUKUNU MÜDAFAA EDENLERLE BERABERDİR! ZALİMLER, Kâfirler ve Münafıklar için yaşasın CEHENNEM! 👏🌷🤲🌷😭😤💗🌙☝️🕊🇵🇸

  • S.topuz

    7.4.2024 15:19:01

    Bunların gözü dönmüş! Suçlu veya Suçsuz ayırmadan, hiç gözünü bile kırpmadan, vicdansızca katletmeye, yakıp yıkmaya devam ederek, etrafa ve tüm muhalif olanlara ve eleştirenlere de tehdit savurmaya devam ediyorlar! Bunların bu sorumsuzca ve kanunsuz ve keyfî uygulamaları sadece Gazzeliler ve Filistinliler için değil, bütün "İNSANLIK ve DÜNYA BARIŞI"çin büyük bir "TEHLİKE ve TEHDİT" mahiyeti taşımaktadır! Tüm suçlular, uluslar arası Mahkemede gerekli ceza ve müeyideyi HAK ettiği şekilde acele almalı! Yoksa herkes kafasına göre, gayr-ı Kanunî hareket edecek olursa, bunun sonu nereye varacağını hayal bile edemeyiz, pek korkunç olur. Akl-ı Selim sahibi olan Dünya âlem "Mercilere ve Siyasîlere" duyurulur! Aksi halde YARIN çoook geç olabilir, Allah muhafaza!

  • S.topuz

    7.4.2024 15:18:36

    İşte çifte "STANDARD" veya ikircikli HUKUK bu olsa gerek! UKRAYNADAKİ RUS saldırısı sebebiyle hemen harekete geçebilen hakim ve MUKTEDİR GÜÇLER, ne hikmetse MASUM FİLİSTİNİ ve FİLİSTİNLİ ZAVALLILARI görmezden gelenler ve halen daha bir açıklamayla yetineceğini sanıyorlar? Altmış senedir AÇIKLAMA, KINAMA ve BEYANLARLA İNSANLARI aldatıp bu AZÎM ZULÜME GÖZ YUMDUNUZ! Kim bunu görmezden geldiyse, gücü ve imkanı varken engel olmadıysa, bilhassa dahada teşvik edip desteklediyse, kalben olsun buğz etmediyse AYNEN İSRAİL GİBİ ZULÜMLERİN, KATLİAMLARIN ORTAĞIDIR, MADDÎ MANEVÎ MESULDÜR! Yeter artık bu SUSKUNLUK, KORKAKLIK, her ne sebeple olursa olsun. Ya bu masumlarada kendilerini SAVUNACAK KADAR MADDİ MANEVİ SİLAH ve Para ve eleman verin, yada İSRAİLİN BU ZULMÜNE SON VERDİRİN. BU NE KORKAKLIK, YETER ARTIK BREEE!

  • S.topuz

    7.4.2024 15:17:55

    Filistin altmış seneden beri Zalim siyonistler tarafından IŞGAL edilmiş ve binlerce masum insanların KATLEDİLDİĞİ bir ülke! "İŞGALCİ İSRAİLIN kendini SAVUNMA HAKKI VAR"da , "MASUM FİLİSTİNİN yok mu?" Unutmayın, Sabrın da bir SONU vardır ve ADİL olun lütfen! Madem sivillerin hayatı bu kadar önemli, ki çok önemli, o halde hemen Canavarlaşmış ZALİM İSRAİLİN "HAMAS mezaliminin" bahanesine sığınarak yapmakta olduğu Katliamları ve yıkımları ve SOY KIRIMINI hemen ama hemen DURDURUN  EYYYY AB, BM, NATO, ABD,  ALMANYA, TÜRKİYE, JAPONYA, İspanya, Şili, Belçıka, Endonezya, Çin, RUSYA ve Alemi İSLÂM ve İNSANLIK, vs.! Bu ZULÜMLERE ve KATLİAMLARA susarak veya gizli açık destekleyerek, maddî ve manevî ORTAK OLMAKDAN artık vaz geçin geç OLMADAN lütfen!!! Çoook çoook  GEÇ kaldınız bile! 👏👏👏😭😡😤🙌🌷🤲🌷🌙☝️❤🕊🕊🕊🌍🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • Hüseyin İlhan

    7.4.2024 10:40:38

    Bu haberi okuyunca bir zamanalr EYYY İSRAİL diye diye müslümanalrı aldatan YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ namlıya o kadar çok dua ettim ki amma ön ekli. HASBUNALLAHİVENİĞMELVEKİLL

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı