"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hain dediler kahraman çıktı

18 Ağustos 2016, Perşembe 00:01
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssü’nde ‘halkın ve polisin üzerine ateş açtırması’ emrini yerine getirmediği için sırtından vurularak öldürülen Yüzbaşı Özkan Hekin’in Kazan Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ‘hain olmadığı’ ortaya çıktı.

Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı’nın onayıyla darbecilerin yanında yer aldığı gerekçesiyle “Hain” ilân edilerek ihraç edilen Yüzbaşı Hekin hakkındaki karara itiraz etti, “Hain değil” dedi. Kazan Cumhuriyet Başsavcılığı 11 Ağustos günü Genelkurmay Başkanlığı’na yazı göndererek, Hekin’in hain olmadığını belirtti. Savcılıktan giden yazıda “İnsanî Yardım Tugayı’dan çağrılarak nizamiyeye gelen Hekin’in 16 Temmuz günü 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli Halil Burak Balcı tarafından vurularak öldürüldüğü anlaşılmıştır” denildi.

Bütün hakları geri verilmeli

Şehitlik Yüzbaşı Hekin’in yaşadığı mağduriyeti anlatan CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, darbe girişimindeki ‘kahramanlık’ ve ‘hainlik’ arasındaki ince çizgiyi önce ‘şehit’, sonra ‘hain’ daha sonra tekrar ‘şehit’ ilân edilen Yüzbaşı Özkan Hekin’in öyküsünü anlatarak, “şimdi yapılması gereken Şehit Yüzbaşı Özkan Hekin’in şehitlik mertbesine çıkarılması, tüm haklarının yeniden verilmesidir” dedi.

Beni bizimkiler arkamdan vurdu

Özkan Hekin’in ailesinden alınan bilgilere göre, Hekin, kendisine verilen “halkın ve polislerin üzerine ateş açtırması” emrini yerine getirmeyeceğini, kendisinin Türk askeri olduğunu söyler. Darbeciler de Hekin’e, “O zaman sen de sonucuna katlanırsın” der ve telefonda bir el silâh sesi duyulur. Hekin eniştesine, “Beni arkamdan bizimkiler vurdu” der, eniştesinin “Kim vurdu” sorusunun ardından telefon kesilir.

Bir pardonla söndüremezsiniz

Hain olarak kamuoyuna sunulan Yüzbaşı Hekin’in yaşadığı mağduriyetin benzerlerinin yaşanmış yada tekrar yaşanabilir olma ihtimali yargının titizlikle görevini yapmasının önemini ortaya çıkarıyor. Hekin ailesinin durumuna dikkat çeken, CHP’li Kaya, “Özkan Yüzbaşı’nın ailesinin yüreğindeki yangını bir ‘pardon’la söndüremezsiniz. Şimdi yapılması gereken Şehit Yüzbaşı Özkan Hekin’in şehitlik mertbesine çıkarılması, tüm haklarının yeniden verilmesidir” dedi.

Etiketler: özkan hekin, şehit
Okunma Sayısı: 7356
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı