"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hareketli anlar yaşandı!

19 Şubat 2017, Pazar 16:57
Muğla'nın Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden Yunan botu ile Türk Sahil Güvenlik birimleri arasında yaşanan hareketli anlar görüntülendi.

Kardak krizinin 21'inci yılı nedeniyle Türk Sahil Güvenlik birimlerinin bölgedeki önleme ve devriye çalışmaları 22'nci günde de devam etti. Her iki ülkenin Sahil Güvenlik botları sabah saatlerinden itibaren bölgede devriye görevlerini sürdürdü.

Zaman zaman yakın seyreden ekipler, ilginç görüntüler oluşturdu. Devriye sürdüğü sırada Kardak önlerine yönelen Yunan sahil güvenlik botu hareketliliğin yaşanmasına neden oldu.

Sınır ihlali yaparak Türk karasularına giren Yunan güçlerini çıkartmak için Türk Sahil Güvenlik birimleri harekete geçti. Kardak önlerinde bekleyen TCSG-72 numaralı Sahil Güvenlik botu anında reaksiyon göstererek bölgeye yöneldi.

Türk Sahil Güvenlik birimleri ile Yunan güçleri karşılıklı olarak telsizle uyarıda bulunurken, yaşanan hareketli anlar yaklaşık üç saat sürdü.

Hareketliliğin devam etmesi üzerine bölgeye Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığından takviye bir bot daha sevk edildi. İki Türk Sahil Güvenlik birimi Yunan güçlerini bölgeden çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada bölgeden bir kuru yük gemisinin geçtiği de görüldü.

Türk ve Yunan güvenlik güçlerinin Kardak kayalıkları civarındaki bekleyişi sürüyor.

AA

Okunma Sayısı: 1904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı