"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İHD: 575 kadın şiddet mağduru

07 Şubat 2015, Cumartesi 15:42
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi "2014 Kadına Yönelik İhlal Raporu"nu açıkladı. Rapora göre 2014'te 575 kadın erkekler tarafından şiddette maruz kaldı.

İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen dernek üyeleri, ellerindeki dövizleri, Galatasaray Meydanı'nda yere bırakarak, kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti.

Grup adına konuşan dernek üyesi Mürüvvet Yılmaz, kazanılan kadın haklarına göz dikildiğini ileri sürdü.Rapora göre geçen yıl 575 kadının erkekler tarafından şiddet gördüğünü belirten Yılmaz, "Günde en az bir kadın erkekler tarafından öldürülmektedir. Önlem diye torbadan çıkan uzaklaştırma ve devlet koruması gibi uygulamalar ise caydırıcı olmaktan uzaktır" dedi.

Yılmaz, rakamlara, ulaşılamayan ve kamuoyu ile paylaşılamayan sayıların dahil olmadığını kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 1566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı