"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'İkisi de vuruldu'

04 Aralık 2015, Cuma 10:20
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olayı soruşturan savcılığın elindeki ilk bulgulara göre, polislerin ateş açmasına karşın kaçmayı başaran iki kişi vuruldu. Görüntülerin iyileştirilerek izlenmesi sonrasında bu tespiti yapan savcılık, iki kişinin ölüp ölmediği konusunda herhangi bir bilgiye ise ulaşamadı.

Al Jazeera'dan Abdülkadir Konuksever'in haberine göre Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturmada elde edilen ilk bulgulara göre, olayın yaşandığı sokaktan, polisin defalarca ateş açmasına karşın koşarak kaçmayı başaran iki saldırgan polis tarafından vuruldu. Savcılığın elinde, bu kişilerin ölüp ölmediği konusunda bir bilgi ise yok.

Olay öncesinde iki polisi şehit ederek, Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa yönelen iki saldırgana defalarca ateş edilmesine karşın, bu kişilerin kaçmaları soru işaretlerine yol açmıştı. Polisin kullandığı silahta plastik mermi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Al Jazeera'nin savcılık kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre saldırganların ikisinin de polislerin açtıkları ateş sonucu vuruldukları, görüntülerin iyileştirilerek izlenmesi ile tespit edildi. Ancak mermiler saldırganların kaçmasına engel olamadı.

83 delilden 43’ü toplandı

Soruşturma kapsamında toplanan deliller ve görevli polislerin silahları ise incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi. Olay yerinde inceleme yapan heyet, bugüne kadar belirlenen 83 delilden 43’ünü toplayabildi.

Okunma Sayısı: 1778
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı