"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İntihar saldırısını Parti-Cephe üstlendi

07 Ocak 2015, Çarşamba 10:53
Sultanahmet'te gerçekleştirilen, saldırgan ile bir polisin öldüğü intihar saldırısını DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) örgütü üstlendi.

Örgütün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin adının Elif Sultan Kalsen olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Feda savaşçımız tarafından Berkin Elvan'ın katillerinin cezalandırılması ve AKP'nin rüşvetçi, hırsız bakanlarını koruyan faşist devletten hesap sormak için İstanbul Sultanahmet Turizm Şube Müdürlüğü'ne feda eylemi gerçekleştirilmiştir" ifadesine yer verildi.

Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği bombalı intihar saldırısında saldırgan ve bir polis memuru şehit olurken bir diğer polis memuru ise yaralandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırganın üç bombayla geldiğini, birisini patlattığını ve diğer iki bombanın da emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Davutoğlu saldırganın örgüt bağlantılarını tespit etmek için çalışmaların devam ettiğini de belirterek, "İçişleri Bakanı ile toplantıdaydık. Bağlantılar tespit edildiğinde ileri aşamalarda gerekli adımlar atılacaktır" dedi.

Son bir hafta içindeki ikinci saldırı

DHKP-C'nin üstlendiği ilk saldırıda el bombaları patlamamış ve saldırgan da tutuklanmıştı.

Okunma Sayısı: 3659
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı