"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâm âlemi bedel ödüyor

02 Aralık 2015, Çarşamba
Gazetemiz yazarlarından eğitimci Abdülbaki Çimiç, “Dine hizmet anlayışıyla siyaset yapma tarzı âlem-i İslâm’da büyük yaralar açtı ve bu anlayış dolayısıyla âlem-i İslâm büyük bedeller ödedi ve ödemektedir” dedi.

Gazetemiz yazarlarından eğitimci Abdülbaki Çimiç, “Dine hizmet anlayışıyla siyaset yapma tarzı âlem-i İslâm’da büyük yaralar açtı ve bu anlayış dolayısıyla âlem-i İslâm büyük bedeller ödedi ve ödemektedir” dedi. Çimiç, İzmir’de, “Bediüzzaman Said Nursî’nin Üç Hayat Devresi” konulu bir seminer verdi.  Çevre il ve ilçelerden da katılımın yoğun olduğu seminer ilgiyle takip edildi. Abdülbaki Çimiç, konuşmasına, Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin hayatının her üç devresinin de “İlâhî tasarruf” altında olduğunu, bizim esas itibariyle aradan çekilerek Bediüzzaman’ın mesajlarını kendi kitaplarından olduğu gibi paylaşmakla görevli bulunduğumuzu zikrederek başladı. Beşinci Şuâ’dan 19. Meseleyi okuyan Çimiç, “Büyük Mehdînin çok vazifeleri var. Ve siyaset âleminde, diyanet âleminde, saltanat âleminde, cihad âlemindeki çok dairelerde icraatları bulunmaktadır. Bediüzzaman Hazretleri Eski Said döneminde siyaset âleminde, İkinci Said döneminde diyanet âleminde ve Üçüncü Said döneminde de saltanat âleminde vazifeler yapmıştır. Her üç döneminde de asrımızda cihadın nasıl yapılacağını, dahilde kılıçların kınına girdiğini ve cihadın manevî olarak yapılması lâzım geldiğini ifade ederek cihad âleminin de anahtarının elinde bulunduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Alem-i İslam'ın durumu

Bediüzzaman’ın âlem-i İslâm için siyasette, sosyal hayatta, cihad âleminde ve din hizmetlerinde yepyeni ufuklar açtığını ifade eden Çimiç, âlem-i İslâm’ın bu ufuklara muhtaç olduğunu, âlem-i İslâm’ın sosyal ve siyasî olarak bu gün çektiği sıkıntıların çözümünün Bediüzzaman’da bulunduğunu, esasen dine hizmet anlayışıyla siyaset yapma tarzının âlem-i İslâm’da büyük yaralar açtığını ve bu anlayışı dolayısıyla âlem-i İslâm’ın büyük bedeller ödediğini ve ödemekte olduğunu beyan etti. Çimiç, bu hasarlardan kurtulmanın tek çaresinin, asrımız problemlerine Kur’ân’dan çözümler sunan Bediüzzaman’ın kitaplarında bulunduğunu da vurguladı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1918
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • atilla

    2.12.2015 09:21:51

    Teşekkürler Baki Çimiç.... Tebrikler İzmir. yüreklerinize sağlık

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı