"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Yeşilköy Havalimanı'nda patlama

28 Haziran 2016, Salı 23:00
Başbakan Binali Yıldırım, canlı bomba saldırısının meydana geldiği Yeşilköy Havalimanı'nda ölü sayısının 36'ya yükseldiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yeşilköy Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın son açıklamasına göre ölü sayısı 36'ya yükseldi, 147 kişi yaralandı.

Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.

21 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

Yeşilköy Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde ölen 21 kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk verdiği bilgide, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurmuştu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. 

Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

Öte yandan havaalanında başka teröristlerin de olma ihtimalinin değerlendirildiği belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeşilköy Havalimanı'ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte yakinen takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DAYDI

Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Yeşilköy Havalimanı'nda açıklama yapan Yıldırım, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Ziyaretin ardından ise saat 04.45'te Ankara'ya gitti.

HAVALİMANI TAMAMEN KAPATILDI, TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. Başbakan Binali Yıldırım gece saatlerinde havalimanında yaptığı incelemenin ardından uçuşların 02.00'da normale döndüğünü belirtti.

ABD,  UÇUŞ YASAĞINI KALDIRDI

ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), İstanbul Yeşilköy Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından, İstanbul ve ABD arası uçuşlara getirmiş olduğu yasağı kaldırdı.

Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat

Başbakan Binali Yıldırım, Yeşilköy Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Patlamaya canlı bombanın neden olduğu belirtiliyor. Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde otoparkta bir araçta meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu belirtildi. Yeşilköy Havalimanı, giriş ve çıkışa kapatıldı.

Yeşilköy Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamanın Dış Hatlar Terminali'nin otoparkında bir araçta meydana geldiği belirtiliyor. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu belirtiliyor.

Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu belirtildi. 

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ediyor.

Patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu belirtiliyor. 

DHA

Etiketler: saldırı, havaalanı, ışid
Okunma Sayısı: 7594
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı