"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanlı saldırıyı üstlendiler

19 Şubat 2016, Cuma 18:50
Ankara'da 20'si rütbeli asker 28 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı TAK adlı örgüt üstlendi.

Ankara'daki bombalı saldırıyı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgüt üstlendi .

Saldırıyı üstlenen TAK, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli militanın gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ankara'da bomba yüklü askeri servis araçlarına düzenlenen saldırıda 8 sivil ile 20 rütbeli asker şehit olmuştu.

İSİMLER FARKLI 

Saldırının ardından hükümet yetkilileri ve güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamalarda, saldırıyı YPG bağlantılı Suriye doğumlu 24 yaşındaki Salih Muhammed Neccar'ın düzenlediği açıklanmıştı.

Salih Muhammed Neccar

PKK ile bağlantılı olduğu belirtilen TAK'ın açıklamasında ise saldırıyı Abdulbaki Sönmez adlı kişinin gerçekleştirdiğinin duyurulması dikkat çekti.

Ankara'daki terör eylemini üstlenen TAK, ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. TAK, Türkiye'de daha çok metropollerde ve turistik bölgelerde düzenlediği saldırılarla adını duyurdu.

TAK nasıl kuruldu?

PKK'nın Kandil'deki sözcülerinden "Roj Kandil" TAK'ın kökeni ve örgüte karşı durumu konusunda 2010 yılında CNN International'a şu açıklamayı yapmıştı:

"TAK’ta yer alanların bazılarının geçmişte bizim içimizde olduğu doğrudur. Ancak politikalarımızı eleştiriyorlardı. Bizi çok pasif ve yumuşak görüyorlardı. Silahlı mücadelenin tırmandırılmasından yana olduklarını söylüyorlardı. Sonradan bizimle yollarını ayırdılar. Fakat onlar da Öcalan’ı önder olarak kabul ediyorlar. Öcalan’ın yakalanma sürecinin hemen ardından bizim içimizde ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşandı. Bazı arkadaşlar, 'Önderlik ateşkes yaptı, ama devlet bundan anlamadığı gibi ona karşı komplolar geliştirdi” diyorlardı. Sonra içimizde eleştiri getiren bazı unsurlar giderek ekipleştiler. Bu ekip hızla uçlaştı, uçlaştı ve bizden koparak kendi örgütlenmesini kurdu. 

(TAK’ın PKK’nın şehir kolu olduğu iddiaları doğru mu' sorusu üzerine) TAK içindeki bazı unsurların bizden kopmuş olmaları nedeniyle bu tür değerlendirmeler yapılıyor. Aramızda hiçbir ilişki yok. Anladığım kadarıyla, Öcalan’a bağlı ve sadıklar."

Okunma Sayısı: 3232
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı