"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşlerimizin hakkını çiğ-ne-me-yin!

19 Mayıs 2018, Cumartesi 00:12
“Mavi Marmara Gemisi’nin yolcusu olarak konuşmak istiyorum” diyen Avukat Gülden Sönmez yetkililere seslendi ve “Siz kardeşinize, insana değer vermiyorsanız, onların acımasını beklemek beyhude” dedi.

ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması esnasında yapılan protestolarda İsrail, Filistinlilere orantısız güç uygulayarak saldırmıştı. “En kanlı açılış” olarak hafızalara kazınan bu acı saldırı sonrası çeşitli mecralardan tepkiler yükseldi. Miting çağrısı yapanlar, sosyal medyadan #filistin etiketiyle paylaşım yapanlar ve dahası... 

‘Bu ikili lâftan anlamaz!’ demiştik

Gazetemiz ise sözde kınamaların artık yersiz ve yetersiz olduğunu vurgulamış ve o günlerde “Bu ikili lâftan anlamaz! Yaptırım şart!” manşetiyle çağrıda bulunmuştu. Bu çağrının ardından muhalefet ise mecliste İsrail’le yapılan anlaşmaların iptal edilmesine yönelik önergeler sundu. Sunulan önergeler ise AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. Görmeye yabancı olmadığımız bu ‘önerge reddi’ bir çok medya kuruluşunda yer dahi almadı. Olaya tepki gösteren Avukat Gülden Sönmez ise yaşananların ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Onları ‘siz’ cezasız bıraktınız!

Mavi Marmara gemisinin yolcularından ve dâvânın avukatlarından Sönmez AKP’nin Mavi Marmara anlaşmasının iptal edilmesine yönelik önergeyi reddetmesine tepki gösterdi. Sönmez sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “İsrail’e bu kadar cüretkâr ve hadsizce katliâm yapma rahatlığı veren şey sessizliğimiz, tepkisizliğimiz ve cezasızlıktır. Siz kardeşinize, insana değer vermiyorsanız, onların acımasını beklemek beyhude.”

Neden reddettiniz?

Bir kaç sözüm var diyerek yetkililere seslenen Sönmez şunları dedi:  

1. CHP, Türkiye-İsrail arasında yapılan Mavi Marmara Anlaşmasını onaylayan kanunun yürürlükten kaldırılması için 15 Mayısta kanun teklifi verdi. Geçtiğimiz gün itibariyle TBMM’de teklifin öne alınması için gündeme alındı. 

2. TBMM’deki vekillerin tamamına görev sürelerinin bu son günlerinde, bu tarihî hatalarından dönme ve anlaşmayı iptal etme imkânı ve fırsatı doğmuştu. Ama teklif AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi…

3. TBMM’nin bu anlaşmaya

l Oy veren,

l Oylamaya katılmayıp sessiz kalmakla da bu anlaşmaya geçit veren,

l Bu anlaşmaya muhalif olduğu halde iptali için yetkisini kullanmayan.

Bütün siyasî parti mensubu bütün milletvekilleri için önemli bir imtihandı ve herkes payı oranında kaybetti.

4. Hukuku katleden, şehitlerin hakkını çiğneyen, İsrail’e yeni katliâmlar yapma cesareti ve haddi , İsrail’e hukuk dokunulmazlığı sağlayan bu anlaşma bu meclisin ve tüm sorumluların utancıdır.

‘O zulme şahidim’

Bu mesnetsiz karara vesile olan herkesin sorumlu olduğunu belirten Sönmez, ”Şunu da söyleyeyim siyasetçisi, medyacısı, sivil toplumcusu, bürokratı, yargı mensubu, akademisyeni herkes verdiği kararın sorumluluğunu taşır. İnsanlar nezdinde de Allah katında da mesuldür. Mavi Marmara yolcusuyum. Mavi Marmara gemisindeki bazı şehitlerin son anının şahidiyim. O gemideki zulmün şahidiyim. Furkan Doğan’a yapılanın şahidiyim. Ben hakkımı helâl etmiyorum, etmem. Ama diye gerekçe sunanlar gerekçeyi şehitlere ve Allah’a ahirette sunsunlar.” 

HABER: NURDAN TOPRAK

[email protected]

 

Etiketler: filistin, gazze, kudüs, türkiye, tbmm
Okunma Sayısı: 1282
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı