"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KCK'dan tehdit gibi açıklama

12 Aralık 2014, Cuma 13:47
KCK, Abdullah Öcalan’ın hazırladığı çözüm süreci taslağını görüp görüşlerini kendilerini ziyaret eden HDP heyetine ilettiklerini belirterek "Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız." dedi.

Örgüte yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’na yayınlanan KCK açıklamasında, AK Parti'nin çözüm sürecini seçim malzemesi olarak kullanmak istediği vurgulandı. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yapılan açıklamada, Öcalan’ın ortaya koyduğu müzakere taslağı çerçevesinde hemen müzakerelerin başlaması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Bunun için hareketimizin görüşleri gecikmeden önderliğe ulaşmalı, hükümet de bu taslağın kısa sürede pratikleşmesi için tutumunu açıkça ortaya koymalı ve gerekli adımları atmalıdır." denildi. Diyaloğun müzakereye dönüşmesi için üzerine düşen sorumluluğu büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalıştıklarını belirten KCK, "Ancak AKP hükümeti iki yıla yakındır süren son diyalog sürecini müzakereye dönüştürecek adımlar atmadı. Süreci oyalamaya dönüştüren, demokratik çözüm zeminini çürüten bir tutum içinde oldu. Türkiye halkları çözüm beklerken, AKP'nin bu tutumu sonucu gerilim ve çatışma etkenleri arttı." ifadelerini kullandı. 

Müzakere taslağı, başlıkları, içeriği, çerçevesi, yol haritası, eylem planı ve zamanlaması itibariyle bir bütünü ifade ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve Kürt sorununun çözümünün seçim oyunlarına kurban edilmesini engelleyecek bir taslak olarak sunulmuş ve zamana yayılmadan çözümün gerçekleşmesini hedeflemiştir. Müzakere taslağını pratikleştirmek için İmralı’ya gidişleri hızlandırması gerekirken, müzakere taslağındaki yol haritasının ve eylem planının zamanlamasını kendine göre ayarlayıp bu süreci yine bir seçim propagandası haline getirmeye çalışmaktadır. Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız. AKP'nin tartışmalarla zaman kazanma ve müzakere taslağını anlamsızlaştırması yaklaşımı karşısında taslağın kamuoyu tarafından bilinmesi, sürecin doğru anlaşılması ve halklarımız başta olmak üzere kamuoyunun doğru bir kanaate vararak kendi tutumunu ortaya koyması açısından yararlı olacaktır."

Etiketler: kck, imralı, imralı heyeti, hdp
Okunma Sayısı: 1009
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı