"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘KHK’lar ile OHAL’in bağlantısı ne?’

01 Mayıs 2017, Pazartesi
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yayımlanan KHK’lArIn Meclis’in işlevini ortadan kaldırdığını belirterek, OHAL ve KHK’lArIn bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 689 ve 690 sayılı kanun hükmünde kararnameler (KHK) Resmî Gazete’de yayımlandı. 3 bin 939 kamu personelinin görevinden ihraç edildiği, 235 kamu personelinin ise görevine iade edildiği KHK’lerle tartışma konusu olan beraber evlilik programları da yasaklandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Birgün’e yaptığı değerlendirmelerde yayımlanan KHK’lerin Meclis’in işlevini ortadan kaldırdığını belirterek, OHAL’in ilân gerekçesiyle yayımlanan KHK’lerin bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Meclis devre dışı bırakılmış 

Tanrıkulu’nun açıklamaları şöyle: “Yayımlanan iki kanun hükmünde kararname de çok kapsamlı düzenlemeleri içeriyor. Birçok yasada birçok değişiklik yapılmış. İdarî ve temel insan haklarına aykırı birçok düzenleme var. Yayın yasakları, ihraçlar, kapatmaların tümü temel insan haklarına aykırı olarak gözüküyor. “Meclis tarafından yapılması gereken düzenlemelerin KHK’lar ile Bakanlar Kurulu tarafından yapılması, doğrudan doğruya yasama organın yetkilerinin gaspı anlamını taşıyor. Daha önce yayımlanan KHK’ların de anlamı buydu. Hükümet Meclis’i devre dışı bırakan uygulamaları benimsemiş durumda.” “Her iki KHK ile ortaya konan düzenlemelerin OHAL’in ilân gerekçesiyle hangi ilgisi vardır? Darbeyi evlilik programları mı yaptı? OHAL, evlilik programları nedeniyle mi ilân edildi?”

Etiketler: khk, sezgin tanrıkulu
Okunma Sayısı: 4859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı