"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koalisyon satrancı

03 Temmuz 2015, Cuma
Meclis başkanlığı seçimini AKP adayının kazanması, koalisyonun hangi partiler arasında kurulacağı tartışmalarını yeni bir boyuta taşıdı. Siyasi parti temsilcilerinin açıklamaları adeta bir satranç oyununu çağrıştırıyor.

Önceki gün yapılan Meclis Başkanlığı seçiminin ardından gözler koalisyon arayışlarına çevrildi. Dördüncü turda 80 milletvekili ile geçersiz oy kullanarak, Başkanlık koltuğunun AKP’li İsmet Yılmaz’a gitmesini sağlayan MHP’nin AKP ile koalisyon kuracağına kesin gözüyle bakılıyor. MHP’nin Meclis Başkan seçimindeki tavrı, “MHP ile AKP çoktan anlaşmışlar” şeklinde yorumlanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemediği için CHP’ye kızıp böyle bir tavır takındığı iddia edildi.  

İş dünyası AKP-CHP koalisyonu istiyor

İş dünyası, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden şekillenen meclis aritmetiğinden AKP-CHP koalisyonunun çıkmasını istiyor. Özellikle son birkaç yıldır oldukça gerilen siyasetin AKP-CHP koalisyonuyla rahatlama içerisine gireceğini belirten iş adamları, yaşanacak rahatlamanın ekonomiye etkisinin pozitif olacağı kanaatinde. Erken seçimin ülkeye bir şey kazandırmayacağı belirtilen iş dünyasında, erken seçimin ekonomik belirsizliği daha da uzatacağı görüşü hâkim.

Demirtaş: AKP-MHP savaş hükümeti kuracak

TBMM Başkanlığı seçimin 4. turunda oy kullanmayarak AKP adayının kazanmasını sağlayan MHP’yi eleştiren, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koalisyon ihtimallerini değerlendirdi. Demirtaş, Meclis Başkanlığı’nın MHP eliyle AKP’ye verildiğini dile getirerek “Koalisyon seçeneği de bu denklemde yürüyor” diyerek, AKP-MHP koalisyonu kurulabilir meşrûdur ama sürdürülemez. AKP ve MHP niyet itibarıyla savaş koalisyonu kurmak istiyor ama başarabileceklerini sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

AKP bütün ihtimallere eşit mesafede

AKP’nin TBMM Başkanlığı seçiminden sonra nasıl bir tavır alacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. AKP’de ibre MHP’den yana dönmüş gibi dursa da kulislerde CHP ile yapılacak bir koalisyonun da gözden ırak edilmemesi gerektiği konuşuluyor. Birkaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hükümet kurma görevini alacak olan, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ülkenin hükümetsiz kalmaması ve demokratik istikrar için kuşatıcı bir koalisyon kurmak için gayret edeceklerini söyledi. Ancak görünen o ki AKP’ye koalisyon ile erken seçim ihtimali eşit uzaklıkta. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı