"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kocadere'de katledilen 830 kişi dualarla anıldı

29 Nisan 2015, Çarşamba 18:17
Yalova'nın Çınarcık ilçesi Kocadere köyünde, 29 Nisan 1921'de Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilen 830 kişi anıldı.

Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Kocadere Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, olayın üzerinden 94 sene geçtiğini hatırlattı.

Kocadere'de 830 masum insanın katledildiğini belirten Sarılı, şöyle konuştu:

"Bu toplu mezarlar ve şehitlikler, milletimizi soykırım yapmakla itham edenlere, soykırıma kimlerin maruz kaldığına çok açık bir şekilde şahitlik etmektedir. Mensubu olmaktan gurur duyduğum büyük Türk milleti, vatandaşlar arasında hangi dinden ve hangi milletten olursa olsun ayrım yapmamıştır. Kocadere köyünde şehit olan vatandaşlarımızı yad etmek ve onlara vefa borcumuzu ödemek için hep beraber buradayız. Şehitler vurulup toprağa düştüklerinde değil, unutulduklarında ölürler. Bizler kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız."

Köy Muhtarı Volkan Varol ise Bekir Onbaşı'nın evinde kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden diri diri yakılan şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Daha sonra Kocadere Merkez Camisi'nde şehitler anısına mevlit okundu.

Törene, Vali Selim Cebiroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, CHP İl Başkanı Özcan Özel, MHP İl Başkanı Hasan Topçular, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1470
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı